Erdoğan: Anket şirketlerine güvenim kalmadı

Erdoğan: Anket şirketlerine güvenim kalmadı
Anketlere güveninin kalmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Son dönemde ortaya atılan anketlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığı ortada' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Angola, Togo ve Nijerya ziyaretleri öncesi açıklama yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik dün yaptığı açıklamaya sert yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun "18 Ekim'den itibaren hukuksuz hiçbir şey yapmayın" sözlerine değinen Erdoğan, "Vesayet günleri artık geride kaldı, hadi bakalım göreceğiz" dedi. Erdoğan anket şirketlerine de güveninin kalmadığını söyledi. Erdoğan, "Anketlerle algı operasyonu yapıyorlar" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşma başlıkları şöyle:

'VESAYET DÜZENİNİN DEFTERİNİ DÜRDÜK'

"Bu açıklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısında başka bir şey değildir. Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. Bay Kemal’in heves ettiği vesayet günleri artık geride kaldı, boş heves. Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu Bay Kemal’e hatırlatıyorum. Bay Kemal’in oyun oynadığı alan da değildir. Heves ettiğiniz günler geride kaldı. Cumhurbaşkanı’ndan en alt düzeydeki memura kadar herkes görevini hukuka uygun yapma mecburiyetindedir. Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi aynı zamanda açıkça bir suçtur. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin?

Bugüne kadar AK Parti zihniyetinden şu 19 -20 yıl içinde böyle bir şey duydun mu? Yerel seçimlerde iş başına geldiniz belediyeleri boşaltıyorsunuz. Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerini ve hatta genel olarak milletimizi ilk tehdidi bu değil. Şimdi bir de tarih veriyor. Haydi bakalım göreceğiz ne yapacağını. Bay Kemal bu alan boş değil. Bütün bunların haklarını savunan bir iktidar vardır.

Merkez Bankası’nın bağımsızlığını tartışıyorsun. Merkez Bankası Başkanı sana randevu istediğin gün randevu verdi. Bağımsız olmamış olsaydı sana bu randevuyu vermeyebilirdi. Sana randevuyu randevuyu istediğin gün verdi. Ziyaretten çıktıktan sonra hâlâ medyayı, halkı kandırmaya kalkıyorsun. Verdiğiniz rakamlar baştan başa yanlış. 

Biz CHP'nin bu diline alışığız.Türkiye vesayeti gömeli çok oldu. Tabii o zamanlar Bay Kemal siyaseti bilmiyordu.

'ANKET ŞİRKETLERİNE GÜVENİM KALMADI'

Özellikle son dönemde ortaya atılan anketlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığı ortada. Bu tür anketlerde manipülasyonlardan ciddi manada bıktık. Gerçekçi anketler bunların manipülasyonlarını ayaklar altına alacak anketlerdir. Anket şirketlerine güvenimin kalmadığını daha önce açıklamıştık. Son seçimde bırakın sonuçlarını bileni yakın tahminde bulunan bile çıkmadı. Anketlerle algı operasyonuna devam ediyorlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar