Erdoğan'dan koronavirüs uyarısı: İbadetinizi evde yapın

Erdoğan'dan koronavirüs uyarısı: İbadetinizi evde yapın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de 9 kişinin hayatını kaybettiği korona virüsü salgını nedeniyle uyulması gereken kuralları hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs salgınına karşı halkı uyararak, "Sosyal mesafeyi artırmalı, evden çıkmamalı, ibadetlerinizi evde yapmalısınız" dedi. 
 
Erdoğan, saldına ilişkin Twitter hesabından bir video yayınladı. Koronavirüsün en çok yaşlıları ve kronik hastaları etkilediğine dikkati çeken Erdoğan, "Kendinize ve etrafınızdaki yaşlı ve kronik hastalığı olanlara dikkat etmenizi istirham ediyorum" dedi. 
 
Erdoğan'ın şu ifadeleri kullandı: "Bildiğiniz gibi ülkemiz, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ile amansız mücadele veriyor. Hastalığın bulaşıcı etkisinin en az seviyede tutulması için gece gündüz çalışıyoruz. Virüs, en fazla yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza bulaşıyor. En çok bu iki grubun ölümüne sebep oluyor.

Bu bilgiyi aklınızdan çıkarmadan, kendinize ve etrafınızdaki yaşlı ve kronik hastalığı olanlara dikkat etmenizi istirham ediyorum. Bunun için öncelikle hijyen kurallarına kati suretle riayet etmeli, sosyal mesafeyi artırmalı, en önemlisi zorunlu olmadıkça kesinlikle evden çıkmamalısınız.

Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, resmi kurum ve kuruluşlarımızın açıklamalarını takip etmelisiniz. Kamu hizmetlerinde, alışverişte, yakınlarımızla iletişimde ve daha bir çok aktivitede internet teknolojisini ve telekominikasyon imkanlarını kullanmaya, ibadetlerimizi evde eda etmeye, ziyaretçi kabul etmemeye ve vaktimizi evde geçirmeye özen gösterelim. Bu zor günleri atlatacağız. Kalın sağlıcakla."  (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar