Erdoğan'dan 'marka' genelgesi: Uluslararası ilişkilerde "Türkiye" ibaresi kullanılacak

Erdoğan'dan 'marka' genelgesi: Uluslararası ilişkilerde "Türkiye" ibaresi kullanılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası ilişkilerde “Türkiye” ibaresinin bir marka haline getirilmesi için genelge yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası ilişkilerde "Türkiye" ibaresinin bir marka haline getirilmesi için genelge yayınladı. Genelgeye göre; resmi ilişkilerde "Turkey", Turkei", "Turquie" ibareleri yerine "Türkiye" ibaresinin kullanımına özen gösterilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan "Marka Olarak ‘Türkiye’ İbaresinin Kullanımı" başlıklı genelgeye göre; "Türkiye" ibaresi uluslararası ilişkilerde bir marka haline getirilecek. "‘Türkiye’ markası ulusal ve uluslararası mecrada ülkemizin çatı markası olarak kabul edilmiştir" denilen genelgede, mevcut uygulamalara örnek olarak, ihraç ürünlerinde ‘Made in Turkey’ yerine ‘Made in Türkiye’ ibaresinin kullanılmaya başlanmış olması gösterildi.

Bu markanın güçlendirilmesi için her türlü uluslararası resmi ilişkide ‘Türkiye’ ibaresinin kullanılması istenen genelgede, "Her türlü faaliyet ve yazışmalarda ‘Turkey’, ‘Turkei’, ‘Turquie’ vb. ibareler yerine ‘Türkiye’ ibaresinin kullanımı konusunda gerekli hassasiyet gösterilecektir" denildi. (ANKA)

Öne Çıkanlar