Erdoğan'dan NATO’ya: Böyle ortaklık olmaz

Erdoğan'dan NATO’ya: Böyle ortaklık olmaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin üyeliği konusundaki tutumunu 'katlanılabilir bir şey değil' sözleriyle eleştirdi. NATO'ya da 'Böyle ortaklık olmaz' diye seslendi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen 'Geleneksel Büyükelçiler İftarı'nda, 94 büyükelçi, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi, Arap Devletleri Ligi Temsilciliği, D-8 Sekreteryası ve Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi temsilcileriyle bir araya geldi.

ERDOĞAN'IN HEDEFİNDE ABDİ NATO AB ÜLKELERİ VE YPG VARDI

İftar programında konuşan Erdoğan'ın hedefinde sırasıyla, NATO, ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, AB ülkeleri, PYD ve YPG vardı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası kuruluşların inandırıcılıklarını kaybettiklerini söyleyen Erdoğan, NATO'ya "Hem NATO üyesi olacaksın, stratejik ortak olacaksın, ondan sonra size yaptırım konuşulacak. Bu anlaşılabilir bir şey değil. Böyle ortaklık olmaz" tepkisi verdi:

'BUNLAR KATLANILABİLİR ŞEYLER DEĞİL'

"Müttefiklerimizle ilişkilerimizi, müttefikliğin ruhuna yakışır şekilde ilerletmek istiyoruz. Biz NATO üyesiyiz. Öyleyse diğer NATO üyelerinin bize yanlış yapmalarını bizim kabullenmemiz mümkün değil. Zira hem NATO üyesi olacaksın, NATO’da stratejik ortak olacaksın, ondan sonra size yaptırım konuşulacak. Bu anlaşılabilir bir şey değil. Böyle ortaklık olmaz. Güvenlik politikamızın en önemli dayanağı olan NATO ittifakına 60 yıla aşkın süredir son derece önemli katkılar sunuyoruz. Aidatsa bütün ödemelerini Amerika’dan sonra ikinci, bilemedin üçüncü sırada yapan biziz ve bu konularda bayağı hassasız. Bütün bunlarla beraber NATO’da nerede ülkemize, askerimize, ordumuza bir görev verildiyse bunu dört dörtlük yerine getiren yine biziz. Avrupa Birliği üyeliği bizim için başından beri stratejik bir dış politika hedefi oldu, olmayı da sürdürmekte ama AB hala bize çalım atıyor. Bunlar tabii katlanılabilir bir şey değil."

TÜM ÇABALARIMIZA RAĞMEN YPG'YE, ABD VE AVRUPA'DAN DESTEK GELİYOR

AKP iktidarının tüm çabalarına rağmen YPG'ye ABD ve Avrupa’nın dört bir yanından destek geldiğini belirten Erdoğan, "PKK/YPG terör örgütüne Avrupa’nın dört bir yanında müsamaha gösteriliyor, hatta her türlü destek veriliyor. DEAŞ ile mücadelesinde ülkemize yeterince destek vermeyenler, sığınmacılar konusunda da tüm yükü üzerimize yıkmışlardır. ABD’nin YPG’ye silah yardımı yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Şu anda biz onlarla mücadele veriyoruz. Sığınaklar, barınaklar, tüneller vesaire bütün bunlar Suriye’nin kuzeyinde yer altında açılmış durumda. Bu tür eylemler bireysel görülerek veya ‘Bunlar terör örgütü değil, sıradan örgütler’ denilerek geçiştirilemez. Aksi takdirde yakın bir gelecekte dünyamız hiç kimsenin güvende olmadığı, huzurlu yaşayamadığı bir yer haline dönüşmeye mahkumdur.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarımızla toplamda 4 bin kilometrekarelik bir alanı teröristlerden temizleyerek bölge halkını zulümden kurtardık. Oluşturduğumuz güvenli bölgelere 320 binden fazla Suriyeli kardeşimiz gönüllü olarak döndü. İnşallah yakında Suriye’nin sınırlarımız boyunca uzanan diğer bölgelerini de teröristlerden temizleyecek ve ülkemizde yaşayan 4 milyona yakın sığınmacının huzur içinde evlerine dönebilmelerine imkan sağlayacağız." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar