Erdoğan'dan 'yeni anayasa' açıklaması

Erdoğan'dan 'yeni anayasa' açıklaması
Erdoğan, yeni anayasa çalışmaları konusunda muhalefetin de mevcut çalışmalarını görmek istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Yeni Hizmet Binası açılışında konuştu. Erdoğan, "Cumhur ittifakı olarak yeni anayasa çalışmalaırmızı ilerletiyoruz" dedi.

Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, " Yeni bir yargı paketi için hemen kolları sıvadık. Arkadaşlarımız en kısa zamanda bu yeni paketi Meclisin gündemine getirecekler. Yeni Anayasa konusundaki süreci de yakından takip ediyoruz. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla birlikte kendi hazırlığımızı yavaş yavaş şekillendiriyoruz.

Diğer partilerin de Anayasa metinlerini önümüzdeki aylarda açıklamalarını bekliyoruz. Şayet hazırlanan bu taslakları müzakere etme ve ortak bir metin çıkarma imkanı ortaya çıkarsa Türkiye için büyük bir kazanç olacaktır. Ancak geçmişteki tecrübelerimiz ve halihazırda sergilenen üslup bize bu konuda çok da ümit vermiyor." dedi.

‘GECE YARISI GÖZALTILARINA SON’

Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki süreçte gece yarısı, havalimanı, otel gibi yerlerde gözaltı işlemlerine son verildiğini açıkladı.

Erdoğan, 'Gece yarısı gözaltına alma, otelde, havalimanında yakalama gibi işlemlere son verdik' dedi.

Öne Çıkanlar