Erdoğan efsunlu mu, neden karantinaya alınmadı?

Ne yalan söyleyeyim Erdoğan’ın hastalanması çok da umurum değil, benim üzerinde durduğum konu başka.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile görüşmek üzere 25 Aralık 2019 tarihinde Tunus’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetine icabetle, Libya konusunda gerçekleştirilecek zirveye katılmak üzere, 19 Ocak 2020 tarihinde Almanya’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun’un davetine icabetle 26 Ocak 2020 tarihinde Cezayir’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow'un davetine icabetle 27 Ocak 2020 tarihinde Gambiya’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'in davetine icabetle 28 Ocak 2020 tarihinde Senegal’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Sekizinci Toplantısı vesilesiyle 3 Şubat 2020 tarihinde Ukrayna’ya resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin Altıncı Toplantısı vesilesiyle 13-14 Şubat 2020 tarihlerinde Pakistan’a resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin Sekizinci Toplantısı vesilesiyle 25 Şubat 2020 tarihinde Azerbaycan’a resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Mart 2020 tarihinde Rusya’ya günübirlik bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel’in davetine icabetle, 9 Mart 2020 tarihinde Brüksel’e günübirlik bir çalışma ziyaretinde bulundu.

Korona virüsü ilk olarak aralık ayında Çin’in Vuhan şehrinde görüldü. Virüs Antartika hariç 170 ülkeye hemen ve bütün hızıyla yayıldı. Dünya Sağlık Örgütü 11 Şubat’ta hastalığa Covid-19 adını verdi.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre hastalığın kuluçka dönemi 14 gün, yani hastalığı kapanlar yada yurt dışından Türkiye’ye gelenlerin karantina dönemi 14 gün.

Yukarıdaki yazı ve fotoğraflarda gördüğünüz gibi cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hastalığın çıkış tarihinden günümüze kadar 10 ayrı yurt dışı seyahati bulunuyor ve hiçbirinin sonunda karantinaya alınmadı. Ben de esasında sizin gibi düşünüyorum, Erdoğan ciddi bir kontrol altında tutuluyordur ama bilimsel açıklamalar kontrolleri pek ciddiye almıyor, çünkü kuluçka dönemi 14 gün. Bu şu anlama geliyor, 13 gün karantinada tutulacak olan Erdoğan tertemiz olabilir ama 14. gün sabah kalktığında ölümcül hasta olabilir ve önüne geçecek hiçbişey yok.

Türkiye’de ilk 2 hasta açıklandıktan sonra Erdoğan 1 hafta ortaya çıkmadı ve büyük olasılıkla kontrollerini yaptırdı ve sağlam çıktı. Ondan sonra toplantılara katıldığını görüyoruz, peki 8 yada 9 gün sonra kuluçkadaki mikrop faaliyete geçer ve yakınlarına bulaştırırsa ne yapmak gerekir. Çok basit, bütün bakanlar kurulunu ve sarayı karantinaya almak zorunda kalacaksınız.

Ne yalan söyleyeyim Erdoğan’ın hastalanması çok da umurum değil, benim üzerinde durduğum konu başka. Bu halk lider sandığı ve örnek aldığı Erdoğan’ın yaptığını uyguladığı zaman kimin itiraz hakkı olabilir ki? Kenan Evren de kendisini ayrıcalıklı göstermek için kolunda akrep yürütüp, efsunlu olduğuna dair yazılar yazdırttı, nedense bunlar hep aynı kafada gidiyorlar.

Bu dediklerim dış gezilere katılan bütün bakan ve diğer görevliler için de geçerli, hiçbiriniz efsunlu değilsiniz ve başkalarının sağlığıyla oynamaya hakkınız yok. Herkes bu yazıdan bir fotoğraf alıp ERDOĞAN KARANTİNAYA diye uyarabilir. Devlet yönetmek ciddi bir iştir, asla laubalilik kaldırmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi