İddia: Erdoğan, ismi DEVA ve Gelecek partileriyle geçen Elvan’a yeni bir görev verecek

İddia: Erdoğan, ismi DEVA ve Gelecek partileriyle geçen  Elvan’a yeni bir görev verecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, gitmesinin önüne geçmek için Elvan’a Cumhurbaşkanlığı ya da partide yeni bir görev vereceği konuşuluyor.

Hükümetin yeni ekonomi politikasıyla uyum sağlayamadığı gerekçesiyle "görevden affını" isteyen eski Hazine ve Maliye Bakanı Lüfti Elvan’a, "Babacan’ın yeni ekonomi yapılanmasında yer alması için teklif geldiği" öğrenildi. Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "bunun önüne geçmek için Elvan’a Cumhurbaşkanlığı ya da partide yeni bir görev vereceği" konuşuluyor.

Yeni ekonomi politikası sonrası Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "affını istemişti." Erdoğan da TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri öncesinde "Elvan’ın istifasını kabul etmişti." Edinilen bilgiye göre, Elvan’a DEVA Partisi’nden "teklif geldi." Parti Genel Başkanı Ali Babacan’ın ülke ekonomisindeki son durum üzerine partisinde ekonomiyle ilgili "yeni bir ekip kurduğu ve Elvan’ı da bu ekibe dahil etmek istediği" belirtildi.

ELVAN’A YENİ GÖREV VERECEK

Cumhuriyet’te yer alan haberde edindiği bilgiye göre, bu süreçte Elvan, her iki partiden gelen teklife de "evet" demedi. Bakanlıktan ayrılmasının ardından "gerek hükümet ile ilgili gerekse AKP ile ilgili eleştirel açıklamalarda bulunmadığı, aksine sessizliğini koruduğu" gerekçesiyle Erdoğan’ın "Elvan’a sahip çıktığı, Cumhurbaşkanlığı’nda ya da partide yeni bir görev vereceği" konuşuluyor. Elvan’ın da yakın çevresine "yaşanan süreçle ilgili partisi AKP’yle ve Erdoğan’la kırgınlık yaşamadığını, bir süre dinlenmek istediğini ifade ettiği" belirtiliyor.

Öne Çıkanlar