Erdoğan fındık alım fiyatlarını açıkladı, muhalefeti hedef aldı

Erdoğan fındık alım fiyatlarını açıkladı, muhalefeti hedef aldı
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada fındık alım fiyatını açıkladı.

Beştepe'deki cumhurbaşkanlığı sarayında toplanan kabine ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın hedefinde muhalefet vardı. AKP döneminde yapılan çalışmaları anlatan Erdoğan, "Ülkesini yabancılara şikâyet eden bu zihniyetin yaptığı işin adı muhalefet olamaz" dedi.

Muhalefetin hükümeti kötülediğini savunan Erdoğan, emeklilere Kurban Bayramı'nda 1000 lira ikramiye verileceğini söyledi.

'TARTIŞMANIN ANLAMI KALMADIĞINA İNANIYORUM'

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan satırbaşları şöyle:

"Ayasofya'nın Fatih'in vakfiyesine uygun şekilde yeniden ibadete açılması, ülkemizin egemenlik haklarını kullanma konusundaki kararlılığının son örneklerinden biridir. Fethin en önemli hatırası olan Ayasofya'nın hangi şartlar altında 500 yıllık camilik vasfından çıkarılarak müzeye dönüştürüldüğünü tartışmanın bir anlamı olmadığına, kalmadığına inanıyorum. Önemli olan bu ulu mabedin yeniden asli işlevine dönmüş olmasıdır. Fatih'in 1453 yılında camiye çevirdiği Ayasofya, artık medeniyetimizin zirve sembollerinden biri olarak milletimize, tüm İslam dünyasına, tüm Müslümanlara ibadethane olarak hizmet vermeyi sürdürecektir.

"Ayasofya'nın vakfiyesine aykırı biçimde müzeye dönüştürüldüğü günden beri, bu ulu mabedin yeniden ibadete açılması için yeniden mücadele veren büyüklerimizi yad ediyoruz. Bu mücadelelerin şahidi olan bir kardeşiniz sıfatıyla yaşadığımız günlerin anlamını ev önemini her zerremizle hissediyoruz. Adeta Ayasofya'nın önündeki gençlik yıllarımızı hatırlıyoruz.

'YENİDEN DOĞUŞA ŞAHİTLİK EDİYORUZ'

"Ayasofya ve Sultanahmet başta olmak üzere tüm camilerimizin minareleri önünde yemin ediyoruz ki, milletimizin son ferdi de son nefesini vermeden bu mabetler ağlamayacak, mahzun kalmayacaktır. Ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza kimsenin el uzatmasına izin vermeyeceğiz.

"Ayasofya'nın yeniden ibadete açılışı, camilerden bir caminin hizmete girmesi demek değildir. Bu adımla bir milletin adeta yeniden doğuşuna şahitlik ediyoruz. Bir zamanlar topluca sabah namazları derdik. Şimdi yeniden aynı dönemin aynı sürecin başlamasının Ayasofya ile çok ama çok önemli olduğuna inanıyorum. Cumhurbaşkanınız olarak gençlik, sizden yine bunu bekliyoruz.

MUHALEFETE: PROJEN VAR MI?

"Terör örgütlerine göz kırpan, darbecilere arka çıkan, ülkesini yabancılara şikâyet eden bu zihniyetin yaptığı işin adı muhalefet olamaz. İçlerinde ülkeyi yönetmek için eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, enerjiden spora dişe dokunur, kayda değer, ayakları yere basan somut teklifler içeren bir program ortaya koyan var mı? İşte kongre yaptılar, sadece söyledikleri 'biz geliyoruz'. Nereye geliyorsun? Projen var mı?

EMEKLİ İKRAMİYESİ: 1000 LİRA

"Bayram 6. defa 12,4 milyon emeklimize 1000'er lira bayram ikramiyelerini ödüyoruz. Bugüne kadar ödediğimiz tutar 64,2 milyar liradır. Ayrıca engelli ve yaşlı aylıkları ile evde bakım ücretlerini de bayramı beklemeden hesaplara yatırıyorum. Öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerini de bayram öncesi tamamlayacağız. Bu kapsamda 1 milyon 55 bin öğrencimize 603 milyon liranın üzerinde ödeme yapacağız.

FINDIK ALIM FİYATI AÇIKLANDI

"Bugün de fındık alım fiyatlarını belirledik, geçtiğimiz yıl ofisimiz 16,5-17 lira kilogram fiyatı üzerinden alıma çıkmıştı. Bu sayede düşme eğilimi gösteren fındık fiyatları sezon içinde 18-20 lira civarında seyretmişti. Fındık ihraç fiyatının kilogramda 5,8 dolardan, 6,72 dolara yükselmesiyle ülkemiz ilave 300 milyon dolar gelir elde etti. Toplam fındık ihracatımızda 2,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yeni sezonun fındık fiyatlarını açıklayarak hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kabuklu fındık için kilogram alış fiyatı 22,5 liradır. Fındık üreticisinin kilogramdaki kazancını yükseltmiş oluyoruz. Muhalefet, rakamları iyi tespit ettin mi?" (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar