Öztunç: Erdoğan iktidarı vermemek için bizi öldürtmeyi mi deneyecek?

Öztunç: Erdoğan iktidarı vermemek için bizi öldürtmeyi mi deneyecek?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, Erdoğan'ın 'racon kestiğini' ve siyasi parti liderlerine yapılan linç girişimleri ve saldırılarının arkasında olduğunu itiraf ettiğini söyledi.

ARTI GERÇEK- CHP Maraş Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, ARTI TV'de ekrana gelen Medya Kritik programında Kemal Göktaş'ın sorularını yanıtladı.

'ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU'NA LİNÇ GİRİŞİMİNİ KENDİSİNİN YAPTIĞINI İTİRAF EDİYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik sözlerini değerlendiren Öztunç, "Demokrasiyle yönetilen bir ülkede, bir cumhurbaşkanı siyasi parti liderlerini tehdit edemez. Cumhurbaşkanı hem tehdit ediyor, hem de bir itirafta bulunuyor aslında. Neyin itirafı? Çubuk'ta, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan linç girşimini kendisinin yaptığını itiraf ediyor. Meral Akşener' Rize'de yapılanları kendisinin yaptırdığını itiraf ediyor. Aynı zamanda hedef gösteriyor. Bu saatten sonra herhangi bir siyasi parti genel başkanının başına bir iş gelse bunun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır." dedi. 

'İKTİDARI VERMEMEK İÇİN BİZİ ÖLDÜRTMEYİ Mİ DENEYECEK?'

"Oyu düşüyor, acziyete düştüler. Oyları düştükçe ne yapacaklarını şaşırdılar. Bunun çözümü için muhalefeti tehdit etmek mi gerekiyor? Ne yapacak, bizi öldürtecek mi yani? Bunu merak ediyorum, iktidarı vermemek için bizi öldürtmeyi mi deneyecek? Böyle bir demokrasi olur mu? Biz bundan korkacak mıyız? Kılıçdaroğlu'na kaç defa saldırı yapıldı, linç girişiminde bulunuldu. Meral Hanım'ın evi basıldı, daha önce başka şeyler yapıldı. Hiçbirinden çekinmedi bu iki isim de. Hiçbirimiz çekinmiyoruz, hepimizin başına benzer şeyler geliyor." diyen Öztunç, şöyle devam etti: 

'ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI RACON KESİYOR'

"Biz hep diyoruz ya, Cumhur İttifakı üç sac ayağından oluşuyor, diye. Birisi AKP, birisi MHP, birisi mafya. Bunu da tescillemiş oldu Cumhurbaşkanı. Belli ki mafyayla iş tutuyor. Zaten söylemleri, mafya söylemi. Ülkenin cumhurbaşkanı racon kesiyor. Bu mafya ağzıdır. Maalesef bu çok tehlikeli bir söylem. Türkiye'yi çok ciddi sıkıntılara sokacak bir söylem. Bir an önce bundan vazgeçmesi, hatta çıkıp 'Yanlış anlaşıldım, özür dilerim' demesi gerekiyor." 

'AKP, 'VAY EFENDİM, KAYBETSELER DE GİTMEZLER' DİYE KONUŞULSUN İSTİYOR'

Seçim güvenliği hakkında herhangi bir korkularının olmadığını söyleyen Öztunç, "İstanbul seçimlerinden önce de böyle bir iklim oluşturmaya çalıştılar ama aslanlar gibi seçime girdik ve İmamoğlu'nu o koltuğa oturttuk. Bu AKP'nin propagandası, korku yayma taktiği. Toplumda, 'Vay efendim, kaybetseler de gitmezler' diye konuşulsun istiyor." dedi.

Öztunç, "Bugün AKP ile MHP, Meclis'te çoğunluklar ve çalışmaları, komisyon kurulmasını engelliyorlar. Ama ilk seçimden sonra bu tablo dğeişecek ve biz çalışmalara başlayacağız, bu işin peşini bırakmayacağız" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar