Erdoğan: İmamoğlu özür dilemedikçe böyle bir makama gelemez

Erdoğan: İmamoğlu özür dilemedikçe böyle bir makama gelemez
CHP'nin istanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 'İmamoğlu özür dilemedikçe böyle bir makama gelemez' dedi.

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisi Seddar Yavuz'a hakaret ettiği iddiası bu kev Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemindeydi.

İstanbul’da '94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması' na katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisi Seddar Yavuz'dan ve halktan özür dilemesini istedi. Erdoğan, İmamoğlu için "Özür dilemedikçe böyle bir makama gelemez" ifadeleri kullandı.

‘VALİMİZ TABİ Kİ BUNU YANINA BIRAKMAYACAKTIR’

Konuşmasında isim vermeden CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren Erdoğan, henüz bir iddia halinde olan durumu kesinleşmiş bir dille gündeme getirdi:

"Şimdi ‘Herkesi kucaklamak için geliyorum’ diyen kişi, Ordu’da bu milletin, bu devletin valisine ne diyor? ‘İt’ diyor. Bu nasıl kucaklama ya. Sen her şeyden önce bu devletin valisine tahammül edemiyorsun. Ona kalkıp bu ifadeyi kullanıyorsun. Sen İstanbul gibi bir şehre belediye başkanı olmak için yola çıkıyorsun? Böyle bir kişi benim milletimden, başta Ordu Valimiz olmak üzere özür dilemedikçe bir defa böyle bir adaylığa bırakın layık olmak, böyle bir makama gelemez. Şu anda seçim sathı mailindeyiz. Valimiz tabii ki bunu yanında bırakmayacaktır. Davasını açmak suretiyle süreci devam ettirecektir. Fakat bizler kendisine ‘Şu seçim atlatılsın’ dedik. Hiç kullanmaya gerek yok." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar