'Erdoğan'ın ABD'de kapı kapı gezdiğini Türkiye de biliyor, dünya âlem de biliyor'

'Erdoğan'ın ABD'de kapı kapı gezdiğini Türkiye de biliyor, dünya âlem de biliyor'
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay 'Hiçbir CHP'linin emperyalistlerden medet ummadığını ama Erdoğan'ın AKP'yi kurmamışken ABD'de kapı kapı gezdiğini' söyledi.

CHP, TBMM'de Genel Kurulu’nda, MOBESE kayıtlarının hukuk dışı şekilde servis edilmesinde sorumlulukları olanların ortaya çıkarılması, demokrasiye darbe niteliğindeki uygulamaların önüne geçilmesi ve alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla genel görüşme önergesi verdi.

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, "İngiltere Büyükelçisi gelmiş, İmamoğlu'yla çok stratejik görüşmeler yapmış. İmamoğlu ne diyor biliyor musunuz? 'Türkiye-İngiltere ilişkilerini konuştuk.' Galiba artık o Türkiye üzerinde hesap yapanlar, yeni aktör olarak kendilerine yeni birini bulmuşlar. Bunun ilerleyen aşaması olabilir. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımızı uyarıyorum; çünkü bu konuda her atraksiyon yapıldığında Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkanın değişimine gidilmiş" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise "Hiçbir Cumhuriyet Halk Partilinin emperyalistlerden medet umduğu bir siyasi süreci yaşamadık. Ama bir şeyi yaşadık. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili değilken, AK Parti'yi kurmamışken, ama kuruluşundan çok kısa önce Amerika'da epey kapı kapı gezdiğini Türkiye de biliyor, dünya âlem de biliyor" karşılığını verdi.

Grubu adına konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, şunları söyledi:

ALTAY: BUNU BASINA SERVİS ETMEK SUÇUN KATMERLİSİDİR

"İstanbul'da, Kuzey Marmara'da, havalimanında, TEM'deki mahcubiyetinizi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kusurunu örtemezsiniz. Örtemezsiniz de ‘Vay efendim Belediye Başkanı işte balıkçıya baktı’… MOBESE'lerden toplanmış kayıtlar, güzergâh, gidiş geliş... Arkadaş, bu suçtur ya; bu, çok net bir suçtur. Bunu basına servis etmek suçun katmerlisidir... Bir gün bu hesap sorulacak. Bu MOBESE kayıtlarını toplayan teknik adam diyecek ki 'Bana emri müdürüm verdi’. O müdür, o gün itibarıyla emekli midir, görevde midir bilmem. O müdür de diyecek ki 'Bana dönemin İçişleri Bakanı bu emri verdi’. Yani hesap orta yerde kalmayacak."

'FETÖ ZİHNİYETİ DEVLETE SİRAYET ETMİŞ, HÂLÂ İZİNİ VE YÖNTEMLERİNİ KORUMAYA DA DEVAM EDİYOR'

"Eski Bakan çok güzel söylüyor; bu, 'FETÖ'vari bir taktiktir. Bir kısım 'FETÖ'cüler içeride, bir kısmı dışarıda ama 'FETÖ' zihniyeti devlete sirayet etmiş, hâlâ izini ve yöntemlerini korumaya da devam ediyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bunu kabul etmemiz mümkün değil... Bir kulak çekildi vatandaş tarafından 31 Mart’ta, kulağı daha çok ittiniz. Bu sefer, bastı millet şamarı; siyasi şamar, alınmayın. Yetmedi... Bu şamarın acısı böyle çıkmaz. Bu şamarın acısını çıkaracaksanız önce hukuka uyacaksınız, hukuka. Hukukun yolundan çıkarak, mafyavari yollara, 'FETÖ'vari yollara saparak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı gözetleyerek siz şamar yemekten kurtulamazsınız… Şunu söyleyeyim; ey valiler, ey savcılar, ey Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Ekrem İmamoğlu'nun üçünüze de başvurusu var. Görevinizin gereği olarak bu başvurulara mutlaka bir cevap verin, bunu savsaklamaya çalışmayın."

NUHOĞLU: BU KONUNUN GÜNDEME TAŞINMASININ SEBEPLERİNDEN BİRİ OTOYOLLARDA YAŞANAN REZALETLERİN KONUŞULMAMASI

İYİ Parti grubu adına konuşan İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu da şunları söyledi:

"Bu konunun gündeme taşınmasının sebeplerinden biri, İstanbul Havalimanı’nda ve otoyollarda yaşanan rezaletlerin konuşulmaması; diğeri de halkın adeta boğuştuğu elektrik ve doğal gaz faturaları başta olmak üzere yaşanan ekonomik sıkıntılardır. İstanbul-Ankara Otoyolu'nun bile açık tutulamadığı, Tarsus-Adana-Gaziantep yolunda binlerce vatandaşın mahsur kaldığı, müdahalede çok geç kalındığı görülmüştür. Kuzey Marmara Otoyolu'nda ise tam bir skandal yaşanmıştır. Türkiye'yle eş zamanlı olarak komşumuz Yunanistan'da da araçlar saatlerce yollarda kalmıştır, ancak sonuçları bakımından iki ülke arasında farklılıklar ortaya çıkmıştır. Atina Başsavcısı yolun kapanması nedeniyle soruşturma başlatarak yolu işleten şirketin gerekli önlemleri alamadığı gerekçesiyle mahsur kalanlara araç başına 2 bin avro tazminat ödenmesi kararını açıklamıştır. Biz de ise sadece sürücülerin otoyol ücretlerinin geri ödeneceği açıklanmıştır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da sembolik bir ceza kesildiğini duyurmuş, garanti ödemelerinin akıbeti hakkında bilgi vermemiştir. Açılışta Cumhurbaşkanı tarafından ‘Gerçek anlamda dünya çapında bir şaheser’ diye tanıtılan İstanbul Havalimanı'nda çöken çatılara ait MOBESE kayıtları görünmesin, havalimanı pistinde uçakların içinde mahsur kalan, tahliye edilemeyen yolcuların durumu, ulaşım yollarında kurtarılmayı bekleyenlerin durumları konuşulmasın isteniyor."

ÖZDEMİR: TEK SUÇSUZ OLAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

AKP grubu adına söz alan Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise "Kimse Ekrem İmamoğlu'nun nerede yemek yediğine bakmadı. Bir gazeteci tweet attı, arkasından bütün CHP'liler 'yalan söylüyorsunuz' dedi ona ve arkasından da işin gerçeği ortaya çıktı... Bence, kuş CHP yuvasından uçmuş başka ellere gitmiş, asıl mesele bu. 2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Dick Cheney, AK Parti karşısında Deniz Baykal'ın tutunamadığından bahsediyordu, 'Birini bulmak lazım' diyordu, on ay sonra Kemal Kılıçdaroğlu geldi. 2018 yılında Joe Biden dedi ki 'Muhalefeti desteklemeliyiz, AK Parti’yi devirmek için yeni varyasyonlar yapmalıyız’. Şimdi de İngiltere Büyükelçisi gelmiş, İmamoğlu'yla çok stratejik görüşmeler yapmış. Bakın, İmamoğlu ne diyor biliyor musunuz? 'En az karla mücadele kadar önemliydi. Türkiye-İngiltere ilişkilerini konuştuk.' Galiba artık o Türkiye üzerinde hesap yapanlar, yeni aktör olarak kendilerine yeni birini bulmuşlar. Bunun ilerleyen aşaması olabilir. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımızı uyarıyorum; dikkatli olsunlar, çünkü bu konuda her atraksiyon yapıldığında Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkanın değişimine gidilmiş. Bu aktörün, bu görüşmelerin detaylarını takip etmek lazım. Burada tek suçsuz olan İçişleri Bakanlığı’dır. Çünkü bu MOBESE kayıtlarının İçişleri Bakanlığı’na ait olduğuna dair hiçbir bulgu ortada yok" diye konuştu.

ALTAY'DAN ÖZDEMİR'E TEPKİ: HİÇBİR CHP'LİNİN EMPERYALİSTLERDEN MEDET UMDUĞU BİR SİYASİ SÜRECİ YAŞAMADIK

Bunun üzerine CHP sıralarından tepki sesleri yükseldi. AKP'li Özdemir'in sözlerine Altay şu karşılığı verdi:  

"Şimdi, hiçbir Cumhuriyet Halk Partilinin emperyalistlerden medet umduğu bir siyasi süreci yaşamadık. Ama bir şeyi yaşadık. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili değilken, AK Parti’yi kurmamışken, ama kuruluşundan çok kısa önce Amerika'da epey kapı kapı gezdiğini Türkiye de biliyor, dünya âlem de biliyor. Ben diğer iddialarda çok şey yapacak bir şey bulmadım ama şunu söyleyeyim. Bir siyasi partiye 'Sizin genel başkanınıza bir başka ülkeden işte şöyle oldu, böyle oldu' derseniz önce kendinize bakmanız lazım. Tayyip Bey'in Amerika'daki ziyaret ve temaslarına bir bakın, ondan sonra iğneyi kendinize batırın, biz çuvaldıza razıyız. Ama önce iğneyi kendimize batıralım.

Ben mübarek üç aylarda Allah'tan üç şey niyaz edeceğim. Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Birincisi; mübarek üç ayların yüzü suyu hürmetine, Allah'ım, Recep Tayyip Erdoğan'ı Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu paranoyasından kurtar inşallah. İki; Allah'ım, Recep Tayyip Erdoğan'ı 31 Mart’ta girdiği şoktan çıkar inşallah. Ve Allah'ım, 1 Ekim 2017'de 'Biz İstanbul'a ihanet ettik, bu güzel şehrin kıymetini bilmedik' diyen Recep Tayyip Erdoğan'ı üç ayların yüzü suyu hürmetine affet."

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada, CHP'nin önergesi oyçokluğu ile reddedildi. (ANKA)

Öne Çıkanlar