Erdoğan'ın açıkladığı kısıtlama kararlarına 'kongre' tepkisi

Erdoğan'ın açıkladığı kısıtlama kararlarına 'kongre' tepkisi
Yurttaşlar, kabine toplantısının ardından yeni kısıtlama kararını duyuran Erdoğan'a 'kongre' tepkisi gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni Covid-19 kısıtlamaları sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Yurttaşlar, kısıtlama kararlarının AKP kongrelerinin ardından alınmasına dikkat çekerek tepki gösterdi.

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni Coronavirus kısıtlamalarını duyurdu. Yüksek riskli kırmızı kategoride il sayısının 58'e yükseldiğini söyleyen Erdoğan, bu illerde cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması olacağını söyledi. Erdoğan, Ramazan ayı boyunca da tüm Türkiye'de hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını, lokantaların yalnızca paket servis yapabileceğini duyurdu.

    

KARARIN, AKP KONGRELERİNİN HEMEN ARDINDAN ALINMASI TEPKİ ÇEKTİ

Erdoğan'ın 'lebaleb' diyerek övündüğü ve fiziki mesafenin korunmadığı kongrelerin ardından alınan bu kararlar tepki çekti. Yurttaşlar ve siyasiler kararın AKP kongrelerinin sona ermesinin hemen ardından alınmasına dikkat çekti.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bu önlemlerin daha önce alınması gerektiğini vurgulayarak, "Kendi çıkarlarınız için sizden olmayanları harcamanıza izin vermeyeceğiz" dedi.

Türkiye İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada da halk sağlığının gözetilmemesine tepki gösterildi.

CHP İstanbul Gençlik Kolları ise hazırladıkları bir video ile Türkiye'nin değişen risk haritasına vurgu yaptı.

'KONGRE YAPMAYI TERCİH ETTİNİZ'

Yurttaşlar da kararın 'lebalep' gerçekleştirilen kongrelerin hemen ardından alınmasına dikkat çekerek tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar