Erdoğan'ın açıklaması sonrası KYK borçlarında 'faizler ana paraya eklendi' iddiası

Erdoğan'ın açıklaması sonrası KYK borçlarında 'faizler ana paraya eklendi' iddiası
Erdoğan dün 'KYK borçlarında sadece ana para geri ödenecek' açıklamasını yapmıştı. Ancak sosyal medyada bazı gençler faizlerin ana paraya eklenip toplam borç olarak gösterildiğini öne sürdü.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından KYK kredi borçları konusunda alınan kararı duyurdu.

KYK borcu olan gençler, muhalefet liderleri ve özellikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "KYK borcunuzu ödemeyin" çıkışının ardından Erdoğan, KYK borçlarından faiz alınmayacağını, sadece ana paranın geri ödeneceğini açıklamıştı. 

Kararın KYK ödemesine başvuracak, hali hazırda ödemesi devam eden ya da vergi dairelerinde takibe düşen herkes için geçerli olduğunu belirten Erdoğan, "Gençlerimizi böyle bir yükün altında bırakamazdık. Haftalar öncesinde çalışmaları başlattık. Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ara para. Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar TL bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış olduk" dedi.

E-DEVLET'TEN BORÇLARINI KONTROL EDENLERE SÜRPRİZ

Ancak, açıklamasının ardından borçların yeni halini görmek için e-Devlet uygulamasına girenler, bir sürprizle karşılaştı.

Açıklamadan önce ana para ve faizli tutar görünürken faizli tutarlar artık 'ana para' olarak görüntülenmeye başladı.

KYK borcu olanlar e-Devlet'teki borç ekranların görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladı.

'ANLAŞILAN O Kİ, KARAR TARİHİNE KADAR İŞLEMİŞ FAİZ SİLİNMEYECEK'

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz da konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Yılmaz, "Anlaşılan o ki, açıklama tarihine kadar işlemiş faiz anaparaya ilave edilmiş ve bu faizli tutar sabitlenmiş ve bundan sonra faiz işletilmeyecek.Kısaca karar tarihine kadar işlemiş faiz silinmiyor" dedi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlardan bazıları ise şöyle:

Öne Çıkanlar