Erdoğan'ın eski metin yazarı: Ekonomi bir damat yüzünden mahvoldu

Erdoğan'ın eski metin yazarı: Ekonomi bir damat yüzünden mahvoldu
'Bir şeylerin yanlış gittiğini söylemek yetki, makam, söz sahibi herkesin vazifesidir.'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal, ekonomik krizle ilgili olarak eski Hazine Bakanı ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ı sorumlu tuttarak "Türkiye ekonomisi bir damat ve çevresindeki kifayetsiz güruhun ihtirası uğruna mahvoldu". görüşünü savundu.

Aydın Ünal, Erdoğan liderliğindeki 'yüksek kur, düşük faiz' yeni ekonomi politikası hakkında bir değerlendirme yaptı.

Aydın Ünal Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Emekle, alınteriyle, mücadeleyle güzel bir noktaya gelmiş Türkiye ekonomisi bir damat ve çevresindeki kifayetsiz güruhun ihtirası uğruna mahvoldu Tahribat sadece ekonomide değil Asırlar boyunca fedakar yüreklerin büyüttüğü dava, hareket, umut da ağır yara aldı. Yazıklar olsun!" 

Aydın Ünal 23 Kasım'da attığı mesajda da "Felaketin kıyısındayız" diyerek şu önlemlerin alınmasını istemişti: 

1. Danışman, kurul vs gibi dış aktörler derhal devre dışı kalmalı, tüm yetki, inisiyatif, sorumluluk Ekonomi bakanına (geri) verilmelidir. Ekonomiye ilişkin sadece bakan, özgürce açıklama yapmalıdır.

2. Merkez Bankası Başkanı derhal değiştirilmeli, gerektiğinde itiraz edebilecek, cesur, dirayetli, bağımsızlığını her şart altında koruyacak bir isim Merkez Bankası Başkanı atanmalıdır.

3. Cumhurbaşkanının ekonomiye ilişkin açıklamaları, Bakan ve yeni Merkez Bankası başkanına danışılarak titizlikle hazırlanmalı, "savaş" gibi kavramlardan uzak, güven veren açıklamalar yapması sağlanmalıdır.

4. Durumun vehameti ortadadır. Böyle bir dönemde susan herkes sorumludur. Bir şeylerin yanlış gittiğini söylemek yetki, makam, söz sahibi herkesin vazifesidir. Doğruya çağırmak, uyarmak için herkes elini taşın altına koymalıdır."

Öne Çıkanlar