Erdoğan'ın evini görüntüledikleri iddia edilen İsrailli çift tutuklandı

Erdoğan'ın evini görüntüledikleri iddia edilen İsrailli çift tutuklandı
Üsküdar'da bulunan Çamlıca Kulesi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunu görüntüledikleri iddia edilen İsrailli N.O. ve M.O ve şüpheli bir kişi tutuklandı.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre; İsrail uyruklu N.O. ve M.O. adlı evli çift, Üsküdar'da bulunan Çamlıca Kulesi'ne çıktı.

Kulenin penceresinden İstanbul'un çeşitli görselleri çekmeye başlayan çiftin, bir süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunu görüntüledikleri ve aralarında konuştukları iddia edildi.

O sırada kulede görevli bir personel, çiftin aralarındaki konuşmaları duyarak, durumu polise bildirdi.

Ardından Terörle Mücadele ekipleri, Cumhurbaşkanlığı Koruma birimlerine bilgi verdikten sonra şüpheli çifti gözaltına aldı.

İsrail uyruklu N.O. ile M.O. adlı çift, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen İsrail uyruklu çift N.O. ve M.O ile bir başka şüpheli, "Siyasal ve askeri casusluk" suçundan tutuklandı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen şüpheliler savcılık sorgularının ardından "Siyasal ve askeri casusluk" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildiler. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan üç kişinin tutuklanmalarına karar verildi. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar