Erdoğan'ın İBB Başkanlığının 5'inci ayında 1200 işçi işsiz kalmış

Erdoğan'ın İBB Başkanlığının 5'inci ayında 1200 işçi işsiz kalmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı döneminde kimseyi işten atmadığını söylemişti. Oysa Belediye Başkanı olduktan birkaç ay sonra bini aşkın işçi işinden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sarayda 29 Büyükehrin belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda "Hiçkimseyi yerinden, ekmeğinden aşından etmedik. Ne personelle, araçlarla, ne de başka bir şeyle uğraştık. İşten atmalara kadar pek çok vicdan yaralayıcı habere rastlıyoruz" demişti.

İBB BAŞKANLIĞINDA İSTON’DAN 139  METRO AŞ’DEN 45 İŞÇİ ÇIKARILDI

Ancak arşiv Erdoğan’ı yalanlıyor.

27 Mart 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçilen  Erdoğan Su Servisi A.Ş.-SUSER’i Ağustos ayında kapattı. Böylece 1200 işçi işinden oldu.

Erdoğan’ın işten attığı işçiler SUSER işçileriyle sınırlı kalmadı. İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları San-İSTON’dan 139  Metro AŞ’den de 45 işçi çıkarıldı. İşçiler Saraçhane’deki Belediye binası önünde oturma eylemi yaptı. İşe iade edilmek için dilekçe vermek istediler ancak belediye binasına alınmadı.

18 EYLÜL 1994’TE DARÜLACEZE VAKFI ZABITALAR TARAFINDAN BASILDI

Erdoğan’ın belediye başkanıyken icraatleri bununla da sınırlı kalmadı. 

18 Eylül 1994’te Darülaceze Vakfı zabıtalar tarafından basıldı. Eşyalara el kondu. 68 yaşındaki Vakıf Başkanı Cahit Özden, zabıtalar tarafından yaka paça dışarı çıkarıldı. 1919’daki Darülaceze Vakfı Nizamnamesi’ne göre Belediye ile bir ilgisi bulunmayan vakfa el konuldu. Vakıf yönetimi yargıya başvurdu. Açılan davayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaybetti. (HABER MERKEZİ)


 

Öne Çıkanlar