Erdoğan'ın KKTC ziyaretinde Oğuzhan Asiltürk de yer aldı

Erdoğan'ın KKTC ziyaretinde Oğuzhan Asiltürk de yer aldı
Erdoğan Kıbrıs seyahati öncesi açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın heyetinde Oğuzhan Asiltürk de var.

AKP'li Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, '20 Temmuz törenlerine katılmak üzere az sonra Lefkoşa'ya hareket edeceğiz. Adadaki kardeşlerimizle birlikte çifte bayram yaşayacağız' dedi. Erdoğan'ın beraberindeki heyette 1974'teki Kıbrıs Barış Harekatı sırasında CHP-MSP koalisyon hükümetinin İçişleri Bakanı olan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk de yer aldı.

'İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDEN YANAYIZ'

Havalimanında yaptığı açıklamada, "Harekatla Rumların Kıbrıs Türklerine 1963'ten sonra yoğunlaşan mezalimi sona erdirmiştir. Lefkoşa'da bugün ayrıca Meclis'te tertiplenecek özel oturuma katılarak bir hitap gerçekleştireceğim. Ersin Tatar'la farklı alanlardaki projelerin açılışını gerçekleştireceğim" diyen Erdoğan şöyle konuştu: "Kıbrıs Türkü yarım asırdan fazla süredir eşitlik ve adalet mücadelesi veriyor. Sayın Tatar tarafından Cenevre'de sunulan öneri tarihi bir fırsattır. Kıbrıs Türk tarafı dünyaya kimin çözümden yana olduğunu göstermiştir. Kıbrıs'ta adil ve kalıcı gelecek arzu eden taraflara tarihi fırsatı değerlendirmeleri yönündeki çağrımı tekrarlıyorum. KKTC her türlü zorluğa rağmen kendi ayakları üzerinde duran bir devlettir. Türkiye ve Türk halkının her bir ferdi de Kıbrıs Türkünün yanında olmaya devam edecektir."

KKTC parlamentosunda yapacağı daha önce açıklayacağını söylediği 'müjde'yi de duyuracağını da belirten Erdoğan, "Eşit, egemen 2 devletli çözümden yanayız" dedi.

'KİPA TAKAN İÇİN SÖYLERLER Mİ?'

Avrupa Adalet Divanı'nın işyeri sahibinin çalışanların başörtüsü takması konusunda karar verici olabileceği yönündeki kararını da değerlendiren Erdoğan, "Bu konudaki bizim tutumumuz zaten belli. Adalet Divanı'nın ismini değiştirmesi lazım. Bunun Adalet Divanı ile ilgili uzaktan yakından alakası yok. İnanç özgürlüğünü öğrenmeleri lazım. Bunu öğrenmeleri, anlamaları lazım. Bunu kipa takan için de söylesinler. Acaba kipa takan için bunu söyleyebilirler mi?" yorumunu yaptı.

'TALİBAN'IN İŞGAL HAREKATI DOĞRU DEĞİL'

Erdoğan Taliban'ın bütün yabancı güçlerin işgalci sayılacağı açıklaması hakkında da, "Afganistan, halkının kahir ekseriyeti Müslüman olan bir ülke. Burada Taliban'ın adeta işgal hareketini devam ettirmesi doğru bir yaklaşım değil" dedi.

Öte yandan bir süredir Erdoğan'la yaptığı görüşmeler ve Saadet Partisi'nin Millet İttifakı'ndan farklı bir yol izleyebileceği şeklindeki açıklamaları ile gündeme gelen SAADET YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk de Erdoğan'ın heyetinde yer aldı. Kıbrıs Barış Harekatı sırasında İçişleri Bakanı olan Asiltürk'ün havalimanında beklediği sıradaki fotoğrafını gazeteci Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından paylaştı.

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gideceği öğrenildi. Asiltürk'ün Erdoğan'ı beklediği fotoğrafını Twitter hesabından paylaşan Barış Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SAADET Partisi'nin ağır toplarından Oğuzhan Asiltürk'ü KKTC'deki kutlama programlarına davet etti. Asiltürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aynı özel uçakta KKTC'ye gidiyor. Fotoğrafta, Erdoğan'ın alana gelmesini bekleyen Asiltürk'ü görüyorsunuz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar