'Erdoğan'ın rüya proje'si batıda çöktü

'Erdoğan'ın rüya proje'si batıda çöktü
İstanbul Tabip Odası: Şehir hastaneleri hem maliyet açısından yüksek, hem de çalışan ve hasta için sıkıntılı.

HABER MERKEZİ- İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Melahat Cengiz, daha önce İngiltere ve Kanada’da da şehir hastaneleri uygulamalarının hayata geçirildiğini ancak kısa sürede vazgeçildiğini söyledi. 

ÇİFT YÖNLÜ SIKINTI

Uygulamadan geri dönüşün nedeninin iki yönlü olduğunu dile getiren Cengiz, "Hem maliyetler ve çalışanlar açısından hem de yurttaşlar için sıkıntılı. Şimdi de bu durum bize ithal edildi" dedi.

ÖZELLEŞTİRME ADIMI 

Gazete Duvar'ın haberine göre, bu tür uygulamaların liberal ekonominin gereği olduğunu dile getiren Cengiz, "Şehir Hastaneleri'nin en önemli özelliği tıpkı otoyollardaki gibi yap-işlet- devret yönteminin kullanılması. Burada, yap-kirala-devret uygulaması ortaya konuyor. Bu modelle hazineye ait araziler bedelsiz olarak şirketlere veriliyor". Arazide inşaat yapılıyor ve devlete kiralanıyor. dedi. 

 YÜZDE 70 DOLULUK GARANTİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hayalindeki proje’ olarak bilinen şehir hastanelerinin ilki Mersin’de açıldı. Kamu özel ortaklığıyla kurulacak şehir hastanelerine devlet garantisi veriliyor. Yüzde 70 doluluk garantisi verilen şehir hastanelerinde bu orana ulaşılmazsa, köprülerde olduğu gibi aradaki gelir farkı devlet hazinesinden karşılanacak. ‘

 

Öne Çıkanlar