'Erdoğan'ın taziyesi çok samimi, çok sahiplenici, çok gerçekti'

'Erdoğan'ın taziyesi çok samimi, çok sahiplenici, çok gerçekti'
Piyanist Fazıl Say kendisine taziye dileklerinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında konuştu.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, annesi yazar Ayşe Gürgün Say'ın yaşamını yitirmesinin ardından kendisini arayarak taziyede bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile konuşmasını anlattı. Say, Erdoğan ile konuşması hakkında, 'Çok samimi, çok sahiplenici, çok gerçekti...' yorumunda bulundu.

Konuya ilişkin olarak Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'e konuşan Say, "Erdoğan'ın başsağlığı dilerken sesi nasıldı?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Çok samimi, çok sahiplenici, çok gerçekti… Taziyelerini çok samimi, sıcak bir tonda, çok gerçek bir şekilde iletti. Ben de teşekkür ettim bu güzel davranışa, ‘Beni düşündüğünüz için teşekkür ederim' dedim."

Özkök ise Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun annesini kaybeden Say'ı arayarak başsağlığı dilemesini "Bunlar çok güzel gelişmeler" diye yorumladı.

NE OLMUŞTU ?

Fazıl Say, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda kendisi hakkında toplumda yanlış algı olduğunu ve bu algıyı değiştirmek için 'dostluk elimi tekrar uzatıyorum' diyerek "Muhalifim diye büyükelçiler konserlerime gelmiyorlardı artık geliyorlar, Benim bir beklentim yok, sadece dost olunsun istiyorum. Artık Türk halkı olarak birbirimizle uzlaşmalıyız. Biz, uzlaşı arayan bir toplumuz. Bunda karşı olunacak bir şey yok..." vurgusu yapmıştı.

Öne Çıkanlar