Erdoğan'ın topladığı sigara paketlerden sarayda sergi yaptılar

Erdoğan'ın topladığı sigara paketlerden sarayda sergi yaptılar
Erdoğan, yıllardır yurttaşlardan topladığı paket sayısı 215'i buldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'sigarayı bırakma' sözü aldığı kişilerden topladığı sigara paketleri sarayda sergilenmeye başlandı.

Sigaraya karşıtlığı ile bilinen Erdoğan, yurt içi ve yurt dışı gezilerinde, katıldığı toplantılar ve gezilerinde, sigara kullananlardan bu alışkanlığı bırakacaklarına dair sözü karşılığında paketlerini de almaya başladı.

Erdoğan'ın, bu yöntemle yıllardır topladığı paketler 215'i buldu.

Sergideki paketlerin sahipleri arasında, bakan, milletvekili, muhtar, gazeteci, taksici gibi sigara kullananlar yer alıyor.

Sergide, Erdoğan'ın NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sırasında, sigara içme kabininde sigara içen Bulgaristan Dışişleri Bakanı Daniel Mitov'dan ve kalp krizi sonucu 2005'te 39 yaşında vefat eden AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Melik Özmen'den aldığı sigara paketi de bulunuyor.

Vatandaşların yanı sıra sigara içen aile fertlerinden de sigarayı bırakma sözü alan Erdoğan'ın, kardeşi Mustafa Erdoğan'dan 2010'da aldığı sigara paketi de sergide yer alıyor.

Paketlerin üzerinde, sigarayı bırakmaya söz veren kişinin ismi ve imzasının yanında o ana şahitlik edenlerin adları da yazıyor.

7Sergi salonunda, Erdoğan'ın vatandaşlardan sigara paketlerini aldığı anlara ilişkin görüntülere de yer veriliyor.

Öne Çıkanlar