Erdoğan: İzmir'deki provokatif saldırıyı en şiddetli şekilde kınadık, benzerlerini de kınayacağız

Erdoğan: İzmir'deki provokatif saldırıyı en şiddetli şekilde kınadık, benzerlerini de kınayacağız
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan HDP'ye yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

HDP'ye yönelik saldırıya ilişkin konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkarılarak en ağır cezayı alacağına inanıyoruz" dedi.

Erdoğan, partisinin Antalya İl Teşkilatı Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Partisine uyarılarda bulunan Erdoğan, "Eğer biz bir dava adamıysak, bu davanın mensupları birbiri aleyhine konuşamaz. Bırakın gidenler gitsin. Umursamayın" dedi.

Erdoğan, HDP'ye yönelik saldırıya ilişkin, "Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkarılarak en ağır cezayı alacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Antalya'yı da, Antalyalıları da ve Antalya teşkilatımızı da gerçekten özlemişiz. Bu coğrafyanın evlatları olan bakanlarımızla, milletvekillerimizle, il ve ilçe teşkilatlarımız ile Antalya için gece gündüz çalışıyoruz. Salgın dönemindeki kısıtlamalara rağmen Antalya'mız gelişmeye devam ediyor.

Aşılama çalışmalarımız da son hızla devam ediyor. Turizm sektörü bakımından kritik önemdeki ülkeler yavaş yavaş seyahat kısıtlamalarını esnetmeye başlıyor. Salı gününden itibaren Rusya'dan yolcular gelmeye başlayacak. Almanya da aynı şekilde. İngiltere'de biraz sıkıntı var. Boris Johnson ile görüştüm, İnşallah oradan da yakın zamanda seyahat kısıtlaması kalkacak.

PARTİSİNE UYARI

Eğer biz bir dava adamıysak, bu davanın mensupları birbiri aleyhine konuşamaz. Bırakın gidenler gitsin. Umursamayın.

Öte yandan biz niye 2023 hedefi koyuyoruz. Bu doğrultuda Antalya'da il ve ilçeler dahil silme hepsini kazanmak istiyoruz. 2023'ün startını verdik. Bu noktada 2023 seçimi bir başka olmalı. Kazanmadık gönül bırakmayın. Muhalefet partilerinin milletin ve memleketin geleceğine ışık tutacak vizyonları olmadığını herkese anlatmalıyız.

Gece yarısı bildirilerinden terör saldırılarına, suç örgütleri mensuplarından provokatif eylemlere her aracı kullandılar. 100'e yakın emekli amiralin hesapları soruluyor. Siz yanlış yollara saptıkça bu ülkenin yargısı size hesap soracaktır.

HDP'YE YÖNELİK SALDIRI

İzmir'deki provokatif saldırıyı en şiddetli şekilde kınadık, kınıyoruz, benzerlerini de kınayacağız. Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkarılarak en ağır cezayı alacağına inanıyoruz."

Öne Çıkanlar