Erdoğan: Kadınlarımızın şiddete maruz kalmadıkları bir ortamı oluşturmak için mücadeleyi sürdüreceğiz

Erdoğan: Kadınlarımızın şiddete maruz kalmadıkları bir ortamı oluşturmak için mücadeleyi sürdüreceğiz
Erkek şiddetinin araştırmasına dönük Meclis önergesi, AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla yayınladığı mesajında, "Kadınlarımızın şiddete maruz kalmadıkları bir ortamı oluşturmak için verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla ve hassasiyetle sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

19 yıllık iktidarı döneminde resmi olmayan verilere göre 15 binden fazla kadının öldürüldüğü, şiddetin ve istismarın her geçen gün arttığı son olarak 8 Mart Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlara dönük polis müdahalesinde gözaltıların yaşandığı bir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından mesaj yayınlandı. 

"Sevgileri, emekleri ve fedakârlıkları ile insanlığın umudu olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum" diyen Erdoğan, "Kadınlarımızın şiddete maruz kalmadıkları bir ortamı oluşturmak için verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla ve hassasiyetle sürdüreceğiz" iddiasında bulundu.

ŞİDDETİN ARAŞTIRILMASI YÖNÜNDEKİ ÖNERGE AKP-MHP OYLARIYLA REDDEDİLMİŞTİ

Erdoğan'ın açıklamasına yanıt veren yurttaşlar, HDP'nin Kasım ayında verdiği  kadınlara yapılan her türlü şiddetin araştırması talebiyle verdiği araştırma önergesinin Meclis Genel Kurulu’nda AKP-MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar