Erdoğan Katar'a gidiyor: 'İş birliği arttırılacak'

Erdoğan Katar'a gidiyor: 'İş birliği arttırılacak'
Erdoğan'ın Katar ziyaretinde mevcut iş birliğinin artırılması noktasında adımlar atılacağı öğrenildi.

Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Katar'a gidiyor. Erdoğan, 2 günlük resmi ziyaret kapsamında Katar Emiri Al Sani ile bir araya gelecek. Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı'nın 7'ncisine katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 yıllık aranın ardından resmi ziyaret için Katar'a gidecek. Ziyaret kapsamında ikili ilişkiler gözden geçirilecek, bölgesel gelişemler değerlendirilecek.

KATAR EMİRİ İLE GÖRÜŞME

Erdoğan, başkent Doha'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından resmi törenle karşılanacak. İki lider tören sonrasında baş başa görüşme gerçekleştirecek. Türkiye-Katar ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alınacak. Afganistan, Suriye ve Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

7. KOMİTE TOPLANTISI

TRT Haber’in aktardığı bilgiye göre Erdoğan'ın Katar ziyaretinde mevcut iş birliğinin artırılması noktasında adımlar da atılacak. Bu kapsamda Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı'nın 7'ncisi gerçekleştirilecek. İki ülke arasında ilki 2015 yılında yapılan komite toplantıların sonucunda; ticaretten enerjiye, savunmadan sanayiye kadar birçok alanda 62 anlaşma imzalandı.

Erdoğan ve Al Sani'nin başkanlık edeceği 7'nci toplantıda da çeşitli anlaşmalar imzalanacak.

Öne Çıkanlar