Erdoğan, kendi köyü için 'acele kamulaştırma' kararı aldı

Erdoğan, kendi köyü için 'acele kamulaştırma' kararı aldı
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Güneysu'da 3 mahallede 282 arsa sahibi 'acele kamulaştırma'dan etkilenecek.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu kez memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinin yol sorununu çözmek için bir acele kamulaştırma kararı alarak Resmi Gazete’de yayımladı.

Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Güneysu-Başköy İl Yolu Projesi kapsamında karayolu üzerindeki parseller ile üzerindeki müştemilatları acele kamulaştırma işlemini onaylayarak yürürlüğe koydu.

Kamulaştırma kararı, Güneysu ile Çayeli ilçesi arasından aşağıya güneye doğru, potomya Çayına paralel olarak inen yolun üzerindeki 6,5 kilometrelik kısmı kapsıyor. Söz konusu yol, Güneysu ilçe merkezi ile Güneysu’nun Başköy köyünü bağlayan 9 kilometrelik bir uzunluğa sahip.

GÜNEYSU’DA 3 MAHALLEDE 282 ARSA SAHİBİ ETKİLENECEK

Eskicami, Güneli, Gürgen Mahallelerindeki toplam 282 parselin sahipleri bu kamulaştırmadan etkilenecekler. Normal kamulaştırma, vatandaşın belirlenen bedele itiraz ederek konuyu yargıyı taşıması nedeniyle çok daha uzun süreç gerektirdiği için acele kamulaştırma yoluna gidilebiliyor.

"Acele kamulaştırma"da diğer normal kamulaştırmadan farklı olarak bilirkişi işleminden sonra doğrudan işleme geçiliyor ve gerekli prosedürler daha sonra tamamlanıyor. Ancak bu yöntemin "kamu yararı" söz konusu olduğunda tercih edilmesi gerekiyor. (ANKA)

Öne Çıkanlar