Erdoğan: Kimse bizi Antalya sahillerine hapsedemez

Erdoğan: Kimse bizi Antalya sahillerine hapsedemez
Giresun Limanı'nda su ürünleri av sezonu açılışı etkinliklerine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde Doğu Akdeniz ve Ege’deki gelişmeler vardı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Giresun Limanı'ndaki "2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı" etkinliğine katıldı.

Etkinlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından Erdoğan'a "Reis" isimli bir balıkçı teknesi hediye edildi.

1 Eylül’de başlayacak av sezonu öncesi balıkçılarla bir araya gelen Erdoğan burada yaptığı konuşmada, trol avcılığına karşı uyardı, balıkçılara seslendi:

"Balıkçılarımızın Doğu Akdeniz'de, uluslararası sularda 12 ay boyunca avcılık yapmasını temin ettik. Denizdeki ve içindeki canlıları koruma sorumluluğunun herkesten önce, rızkını denizden kazanan balıkçıların görevi olduğuna inanıyorum. Hiçbir kanun sizlerin vicdanı ve kendi aranızda kuracağınız oto kontrol kadar etkili olmaz."

Bu sene denizlerimizden müjdeli haberler bekliyoruz. Karadeniz'deki 320 milyar metreküplük keşif suların altında bereketliliğini gösterdi. Akdeniz'den de Karadeniz gibi müjde bekliyoruz. Hakkımızı sonuna kadar aramakta kararlıyız."

‘ÜLKEMİZİ KİMSE AKDENİZ SAHİLLERİNE HAPSEDEMEZ’

Erdoğan’ın gündeminde Doğu Akdeniz ve Ege’deki gelişmeler vardı: "Eski sömürgecilerin gazına gelerek Türkiye'ye karşı efelenenlere yakın tarihlerini yeniden okumalarını tavsiye ediyorum. Akdeniz'de en uzun kıyı şeridine sahip ülkemizi kimse Antalya sahillerine hapsedemez. Oruç Reis Gemimiz, Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetlerini kararlılıkla sürdürüyor. İnşallah güzel haberler almayı ümit ediyoruz." (ANKA) 

Öne Çıkanlar