Erdoğan, Scholz ve Maduro ile görüştü

Erdoğan, Scholz ve Maduro ile görüştü
Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ve Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan ve Scholz'un Türkiye-Almanya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel konular ele alındığı aktarıldı.

Erdoğan'ın Olaf Scholz’u göreve başlaması dolayısıyla tebrik ettiği belirtilen açıklamada, "Yeni dönemde de iki ülke ilişkilerinde sağduyu ve stratejik bakışın hakim olmaya devam edeceğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın eşgüdüm ve düzenli irtibat halinde olmalarının fayda sağlayacağını ifade etti" denildi.

Açıklamada, Erdoğan'ın Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerinin katılım perspektifini esas alan olumlu gündem çerçevesinde ilerletilmesi gerektiğini söylediği ifade edildi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit de yaptığı açıklamada, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonda görüştüğünü duyurdu. Hebestreit açıklamasında, "Başbakan Scholz, bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan'ı göreve başlamasından dolayı tebrik etti. Her ikisi de Almanya ile Türkiye arasındaki yakın koordinasyonu sürdürmek istedikleri konusunda anlaştı. Görüşmede ikili ve dış politika konuları ele alındı" ifadelerini kullanarak görüşmenin içeriğine dair bilgiler paylaştı.

MADURA GÖRÜŞMESİ

Madura ile görüşmede ise ikili ilişkileri geliştirecek adımlar ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Venezuela ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel konular ele alındı.

Öne Çıkanlar