Erdoğan Mersin saldırısı üzerinden HDP'yi hedef aldı

Erdoğan Mersin saldırısı üzerinden HDP'yi hedef aldı
AKP il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, Mersin'deki saldırıyı dolaylı olarak HDP ve CHP ile ilişkilendirdi. Erdoğan, Avrupa'daki enflasyonun gerçeği yansıtmadığını da ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AKP genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşuyor.  

Erdoğan konuşmasına, dün akşam Mersin'de polisevine düzenlenen saldırı üzerinden HDP ve CHP'yi hedef alarak başladı ve şöyle dedi:  

"Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin, ucu ya HDP'ye ya CHP'nin gazeteci, siyasetçi, STK temsilcisi diyerek sahip çıktığı kesimlere ya da Batı ülkelerine çıkar. HDP'yi allayıp pullayarak meşrulaştırma ve iktidara ortak etme peşinde koşanların ellerinde yapılan her terör saldırısında dökülen kanların izi vardır, olacaktır." 

"Aynı durum batılı ülkeler için de geçerli. Kandil'i, Suriye'yi başlarına yıktığımız teröristlerin Batı ülkelerinden daha fazla himaye görmesi, bu devletlerin kendi güvenliklerine yönelik bir tehdittir. Yılan eninde sonunda kendisine uzanan eli de sokar. Teröristin yeri sokaklar değil, döktükleri kanların hesaplarını verecekleri mahkemeler ve hapishanelerdir. Tüm ülkelerden hiçbir ayrım yapmadan terör örgütlerine karşı gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz. Ege ve Akdeniz'in ne insan kanıyla ne gözyaşı ile ne de husumetle kirletilmesini tasvip etmiyoruz. Biz barış istiyoruz, huzur istiyoruz. Vatanımızda ve bölgemizde istikrar, güven istiyoruz. Anlaşmazlıklarımızı; uluslararası hukuk temelinde, hakkaniyete uygun biçimde, diyalogla çözmek istiyoruz. Hep şunu savunduk; biz ne hak yeriz ne de hakkımızı yediririz."

'BATI TRAKYA VE ADALARA SİLAH YIĞILMASI İŞGAL ANLAMINA GELİR'

Erdoğan, Yunanistan ile yaşanan gerilim ile ilgili de konuştu, Batı Trakya ve adalara yapılan silah sevkiyatının 'işgal anlamına geldiğini' söyledi: 

Yunanistan'ı kışkırtarak üzerimize salanların niyetlerini biliyoruz. Ülkemiz savunmasından taviz vermeyecek; ama dikkatimizi dağıtmaya yönelik kirli senaryolara da pabuç bırakmayacağız. Bir yandan hadsizlere haddini bildirirken hedeflerimizden sapmayacağız. Batı Trakya'ya ve adalara yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Bizim gücümüz ve imkanlarımız bunların çok ötesindedir. Ama bu durumun söz konusu ülke için gizli bir işgal anlamına geldiğini de hatırlatmak isteriz. 

'AVRUPA'DAKİ ENFLASYON VERİLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

Enflasyon da Erdoğan'ın gündemindeydi. Avrupa ve Amerika'daki enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını iddia eden Erdoğan, "Türkiye'de de vatandaşları enflasyona karşı ezdirmemekte kararlı olduklarını" söyledi: 

"Amerika'dan Avrupa'ya pek çok ülke, son 40 50 yılın en yüksek enflasyon oranları ile mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu ülkelerde yaşayan herkes yüzde 8-9 oranında açıklanan rakamlarla, gerçek enflasyon oranları arasındaki devasa farkı iyi biliyor. Rusya-Ukrayna savaşının olumsuz etkileri farklı alanlarda hissedilmeye başlandı. Kimileri rafları boşaltıyor, kimileri personelini çıkartıyor...  Kış yaklaştıkça Batı dünyasını büyük korku sardı. Birileri de Antalya'ya gidin diye tavsiyede bulunuyor. "

"Sanayi üretiminde, tarımda, turizmde, salgın öncesi dönemleri yakaladık... İhracatta her ay rekor kırıyoruz. Avrupa'da havalimanları kriz üstüne kriz yaşıyor, havacılık sektörümüz tarihinin en başarılı günlerini yaşıyor. Enerjide attığımız stratejik adımların meyvelerini topluyoruz. Vatandaşlarımızı enflasyon ve hayat payalılığı karşısında yalnız bırakmıyoruz. Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek, tüm kesimlere destek olarak, işverenlerin yükünü hafifleterek, gençlere sağladığımız imkanları artırarak, devletimizin elindeki tüm araçları kullanarak milletimize sahip çıkıyoruz. "

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar