Erdoğan, mizah gazetesinin velut malzemesi oldu

Erdoğan, mizah gazetesinin velut malzemesi oldu
Canard Enchainé: Erdoğan, ebedi düşmanı Yunanistan’ı, aslında büyük borç altında olmasına rağmen, yeni bir harcama yapmaya zorladı.

ARTI GERÇEK - Fransız siyasi-mizah gazetesi Canard Enchainé (Zincirli Ördek) son sayısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'dan birinci sayfasında ve son sayfasında iki kez söz etti.

"Basını kurtaran adam, Erdoğan" başlıklı birinci sayfa yazısında, Yunanistan’ın  Fransa’dan satın aldığı 18 adet Mirage savaş uçağının Dassault şirketi tarafından üretildiği hatırlatılıyor;

"Dassault’nun sahibi olduğu sağcı le Figaro gazetesi de ne hikmetse bu satışın bedelini yazmayı ihmal etmiş. Halbuki AFP, satışın 2.5 milyar Euro'ya mal olduğunu bildirdi. Ege’de çeşitli kışkırtmalar yapıp tehditler  savuran Erdoğan, ebedi düşmanı Yunanistan’ı, aslında büyük borç altında olmasına rağmen, yeni bir harcama yapmaya zorladı. Bu operasyonun hakiki bir demokratı ortaya çıkardığını da kaydedelim: Cumhurbaşkanı Erdoğan. Dassault 2.5 milyar Euroyu kasasına koyunca ehh Le Figaro gazetesi de çok sevinmiştir."

Canard’ın son sayfasında  "Rusya’dan Sevgilerle" başlıklı yazıda, muhalif Navalny’nin ortaya çıkardığı Putin’in Saray’ından söz ediliyor. Yazının son bölümünde de Erdoğan’ın Ankara’daki Saray’ı hakkında şu bilgiler verilmiş: "2012 yılında yaptırılan 1001 Gece Sarayının 1000 odası var. 200 bin metrekare üzerine inşa edilmiş olan Saray’ın maliyeti 350 milyon Euro". Erdoğan gazeteye aynı son sayfada bir karikatür ile de katkıda bulunuyor. "Mimarlık Eleştirmeni Erdoğan Konuşuyor" başlıklı karikatürün balonunda Erdoğan şunları söylüyor: "Bu Navalny haklı, Putin’in şatosu bayağı çirkin"

Öne Çıkanlar