Erdoğan, hakkında 'ölmüş' paylaşımları yapanlar için suç duyurusunda bulundu

Erdoğan, hakkında 'ölmüş' paylaşımları yapanlar için suç duyurusunda bulundu
Sosyal medyada paylaşım yapanlar hakkında yasal işlem başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatı '#ölmüş' etkiketi ile sosyal medyadan paylaşım yapanlar hakkında kamu davası açılmasını talep etti.

Bugün Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada Erdoğan ile ilgili manipülatif iddialarda bulunan 30 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.
Açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın internet ortamında devriye faaliyetleri yürüttüğü hatırlatıldı.

ERDOĞAN'DAN SUÇ DUYURUSU

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Twitter'da "Recep Tayyip Erdoğan" ve "ölmüş" başlıkları altında bazı kullanıcılar tarafından Cumhurbaşkanı'na yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunulduğu belirtildi.

Erdoğan'ın avukatının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede şunlar kaydedildi:

"Twitter isimli sosyal paylaşım sitesinde trendtopic olan #Recep Tayyip Erdoğan ve #ölmüş başlıkları altında çok sayıda twitter kullanıcısı tarafından Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunulmuştur. Anılan paylaşımlar ile Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak cumhurbaşkanına hakaret suçu işlendiğinden anılan paylaşımlar ile anılan paylaşımları yapan kullanıcıların tespiti ve failler hakkında soruşturma yütürülerek kamu davası  açılmasına talep etme zarureti hasıl olmuştur."

    

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar