'Erdoğan, Romanlara verdiği hiçbir sözü tutmadı'

'Erdoğan, Romanlara verdiği hiçbir sözü tutmadı'
Roman Hakları Derneği temsilcileriyle Meclis’te basın toplantısı düzenleyen SP Konya Milletvekili Karaduman, AKP'nin Romanlara yönelik vadettiği hiçbir adımı atmadığını söyledi.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, Roman Hakları Derneği Başkanı Yücel Tutal, dernek yönetimi ve dernek çatısı altında gönüllü çalışan üniversite öğrencileri ile birliktr Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

AKP iktidarının 2016 Nisan’ında 'Romanlara Yönelik Strateji Eylem Planı’nı çıkarmasına karşın hiçbir adım atmamasını eleştiren Karaduman, Romanların sosyal dönüşüm istediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ben onların içinde doğdum" dediği Roman yurttaşların, Türkiye’nin tamamında bir çok benzer sorunlar ve zorluklarla mücadele ettiğini söyleyen Saadet Partili Karaduman, Romanların çocuk yaşlardan itibaren hurdacılık, kağıt-karton, şişe ve plastik toplayıcılığıyla yaşamlarını sürdürmeye mahkum edildiklerini ifade etti.

Romanların çalışma alanlarının çocuk işçiliğinin artmasına sebep olduğuna dikkat çeken Karaduman, Roman yurttaşların işe girmek ve kamu kurumlarında çalışabilmek için yeterli eğitim ve donanım imkânından mahrum bırakıldığını vurguladı.

'EN BÜYÜK PROBLEM ÖTEKİLEŞTİRME' 

Özellikle büyükşehirlerde Romanların, yoksulluk ve yoksulluktan kaynaklanan eğitimsizlik, sosyal güvenlik yokluğu, barınma gibi sorunlarla mücadele ettiğine dikkat çeken Karaduman, tüm bu meselelerin Türkiye’nin daha derin bir problemi olan 'ötekileştirmeye' dikkat çekti.

İlk olarak Roman yurttaşları mağdur eden 'Kentsel Dönüşüm Projesi'ne dikkat çeken Karaduman, "Kentsel dönüşüm adı altında Roman vatandaşlarımız bu ülkede mağdur edildi. Kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme evrildiği bu sürecin asıl mağdurları Roman vatandaşlarımız oldu." dedi.


Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman

'ROMAN YURTTAŞLARIN KENTSEL DEĞİL, SOSYAL DÖNÜŞÜM TALEPLERİ VAR'

Romanların yaşadığı birçok yerde kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirildiğini belirten Karaduman, Romanların yaşadığını belirttiği yerlerin fotoğraflarını göstererek, "Kentsel dönüşüm adı altında Roman vatandaşlarımız bu ülkede mağdur edildi. Kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme evrildiği bu sürecin asıl mağdurları Roman vatandaşlarımız oldu. Roman vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm değil, sosyal dönüşüm talebi var" dedi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar