Erdoğan: Şahsıma edilen her hakaret tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını hedef almaktadır

Erdoğan: Şahsıma edilen her hakaret tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını hedef almaktadır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'ekonomiyi bambaşka bir yere koymak' için 'biraz daha sabır, biraz daha metanet ve gayret' bekliyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda düzenlenen 7.Olağan İl Kongresi'ne konuşma yaptı.

Konuşmasında Fransa ile karikatür krizi ile devam eden gerilimi gündeme alan Erdoğan, ekonominin 2023 yılında iyi olacağını ve yurttaşların sabır ve metanetle beklemesi gerektiğini söyleyerek, "Ekonomimizi kuşatmaya çalışanlara cevabı da yeni bir ekonomik kurtuluş savaşıyla veriyoruz. Ekonomi de en az siyasi özgürlüğümüzü sağlamak kadar önemli adımlar atıyoruz. Yıllarca bu ülkeyi faiz, kur, enflasyon üçgenine sıkıştırarak sömürenlerin oyunlarını birer birer bozuyoruz"  dedi.

'BİZE EDİLEN HAKARET ÜLKEMİZE YAPTIĞIMIZ HİZMETLERDEN KAYNAKLANIYOR'

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İzmir'deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza inşallah en kısa sürede yenilerini yapıp teslim edeceğiz.

Deprem anından itibaren bakan, milletvekili, tüm kurumlarımız, Kızılayımız, AFAD'ımız, hep birlikte İzmirli kardeşlerimizin imdadına koştuk.

Son dönemde Fransa başta olmak üzere kimi ülkelerde yükselen Macron düşmanlığı Avrupa'nın çarpık düşüncelerinin devam ettiğini göstermektedir. Dini fanatizmle İslam'a ve Müslümanlar'a ırkçı saiklerle nefret besleyenler artık bunu gizleme gereği dahi duymuyor. Peygamber efendimize edilen her hakaret tüm Müslümanları hedef almaktadır. Şahsıma edilen her hakaret tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını hedef almaktadır. Bize edilen hakaret ülkemize yaptığımız hizmetlerden kaynaklanıyor. Kısır politik çıkarlar uğruna, ülkelerinin ve tüm dünyanın huzurunu kaçıranlar bunun hesabını elbette verecektir. Bunu da inancımızın ve kültürümüzün özünde var olan vakarla yapacak ve asla provokasyonlara itibar etmeyeceğiz.

'EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞI VERİYORUZ'

Bölgemizde ve dünyada yaşanan her mesele doğrudan ülkemizi ilgilendiriyor. Türkiye'nin Libya'da ve Karabağ'da aktif bir rol oynamasının sebebi hem kendi haklarını savunmak hem de zor zamanda dostlarının yanında yer aldığını göstermektir. Tüm bunları yaparken, ülkemizde vatandaşların dertlerini ve beklentilerini ihmal etmiyoruz. Ekonomimizi maruz kaldığımız saldırılara karşı ayakta tutuyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı yalnız bırakmamak için 40 milyar liralık destek sağladık.

Böyle dönemler doğru stratejiler ve cesur kararlarla çok büyük atılımların fırsatıdır. Ülkemizi kuşatmaya kalktılar. İstikbalimizi canımız pahasına savunarak karşılık verdik. Ekonomimizi kuşatmaya çalışanlara cevabı da yeni bir ekonomik kurtuluş savaşıyla veriyoruz. Ekonomi de en az siyasi özgürlüğümüzü sağlamak kadar önemli adımlar atıyoruz. Yıllarca bu ülkeyi faiz, kur, enflasyon üçgenine sıkıştırarak sömürenlerin oyunlarını birer birer bozuyoruz. Artık yolun sonuna geldiklerini görenlerin tüm güçleriyle saldırmalarının sebebi budur. Ekonomideki büyük yapısal değişim, en az kapitülasyonların kaldırılması kadar tarihi bir öneme sahiptir. 2023'te tüm diğer alanlar gibi ekonomide de bambaşka bir Türkiye'yi ortaya koyacağız. Bunun için milletimizden biraz daha sabır, biraz daha metanet ve gayret bekliyorum.

'BÖYLE BİR PARTİ YOK'

Vesayeti milletimizle birlikte tasfiye ettik. Darbecileri milletimizle birlikte tepeledik. Örnek bir Türkiye'yi milletimizle birlikte kurduk. İnşallah bugün yürüttüğümüz tarihi mücadeleyi de milletimizle birlikte vereceğiz.

Ülke genelindeki üye kayıt sayımız 11 milyonu geçti. Böyle bir parti yok sadece AK Parti. İl kongresinde görev alacak kardeşlerime başarılar diliyorum. İnşallah şu koronavirüs belasından da sıyrıldığımızda meydan mitinglerimizi yeniden bir başka yapmaya başlayacağız.

Öne Çıkanlar