Erdoğan: Talep üzerine Çanakkale Köprüsü’nün açılış tarihini değiştirdik

Erdoğan: Talep üzerine Çanakkale Köprüsü’nün açılış tarihini değiştirdik
‘Dünyanın en uzun asma köprüsü’ olarak tanıtılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Erdoğan’ın doğum gününde açılması planlanıyordu.

26 Şubat’ta açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılış tarihi değiştirildi. Değişikliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Erdoğan, vatandaşların talebi üzerine Çanakkale Köprüsü’nün açılışının 18 Mart’ta gerçekleştirileceğini açıkladı.

Erdoğan’ın 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılış tarihi değişikliğine ilişkin sosyal medyadan yaptığı duyuru şöyle:

"Planlanandan bir buçuk yıl önce tamamladığımız, bir an evvel milletimizin hizmetine sunmak için 26 Şubat’ta açmayı planladığımız 1915 Çanakkale Köprümüzün açılışını, vatandaşlarımızın talebi üzerine Çanakkale Zaferi’mizin yıl dönümünde, 18 Mart’ta gerçekleştirme kararı aldık."


AÇILIŞIN ERDOĞAN’IN DOĞUM GÜNÜNDE YAPILMASI PLANLANIYORDU

Çanakkale’nin Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Erdoğan’ın doğum günü nedeniyle 26 Şubat’ta yapılması planlanıyordu.

Çanakkale Boğazı'nda Avrupa ve Asya kıtalarını ilk kez birbirine bağlayacak, "dünyanın en uzun asma köprüsü olarak" tanıtılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılış tarihi öne çekilmiş, Erdoğan önceki günkü açıklamasında köprünün 26 Şubat’ta açılacağını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar