Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrı yapan İmamoğlu'na eleştiri

Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrı yapan İmamoğlu'na eleştiri
'Bahçeli ve Erdoğan bu ülkenin sahibi değil ki seçimi kazanan bir aday katkı beklesin.'

31 Mart seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul'daki yarışı kazanan Ekrem İmamoğlu, "İstanbul seçimlerinde kaygılı ortamlara sürüklenmemesi için Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürece katkı sunmalıdır. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye de seslenmek istiyorum. Kendisi 'bir oy bile yeterli' dedi. Evet doğru. Kendisi de sürece katkı sunmalı" sözleri nedeniyle eleştirildi.

Cumhuriyet Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni ve T24 yazarı Murat Sabuncu, Erdoğan ve Bahçeli'ye 'sürece katkı' çağrısı yapan İmamoğlu'nun sözlerine ilişkin "Bahçeli ve Erdoğan bu ülkenin sahibi değil ki seçimi kazanan bir aday 'katkı' beklesin" değerlendirmesini yaptı. 

Murat Sabuncu'nun bugün (3 Nisan 2019) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Şimdi 'çalışarak-hak ederek' İstanbul'u kazanan İmamoğlu'na birisinin hatırlatması gerekiyor: Sayın İmamoğlu CHP adayı olarak seçimlere girdiniz, değişmesi zor gözüken sonuçlara göre kazandınız. Bu aşamada MHP Lideri Bahçeli ile AKP Lideri Erdoğan'ın yani sandıktaki rakiplerinizin ne gibi katkısı olabilir? YSK itiraz edilen yerleri yeniden sayar çok büyük ihtimal size yeni başkan olarak mazbatanızı verir. Hesap vereceğiniz yer oy aldığınız milyonlar, katkısını isteyeceğiniz tek yer YSK'dır. Bahçeli ve Erdoğan bu ülkenin sahibi değil ki seçimi kazanan bir aday 'katkı' beklesin. Siyasi nezaket, uzlaşma, barış dili başka... Önde gittiğin/kazandığın seçimde iktidardan ve ortağından katkı beklemek başka..."

Öne Çıkanlar