Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden AKP Genel Başkanı seçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden AKP Genel Başkanı seçildi
Bir kez daha AKP Genel Başkanı seçilen Erdoğan, teşekkür konuşması yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 1428 oyla yeniden AKP Genel Başkan seçildi.

AKP 7'nci Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. 81 ilden 16 bin partilinin katıldığı kongreye; CHP,  İYİ Parti, BBP, DSP'nin de olduğu 11 siyasi partinin temsilcileri katıldı. Kongrede, yeniden genel başkan seçilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir teşekkür konuşması yaptı.

"2023 Cumhur İttifakı'nın yeni bir zafer yılı olacaktır" iddiasında bulunan Erdoğan, "Zillet ittifakı içerisinde olanlar yollarına devam etsinler. Ama Cumhur İttifakı'nın onların tanımına girecek hiçbir yanı yoktur. Son 19 yıldır kesintisiz yürüttüğümüz ülkemize ve milletimize hizmet yolculuğumuzu bundan sonra daha kararlı şekilde Cumhur İttifakı olarak devam ettireceğiz" dedi.

'ÜLKEMİZİ ŞAHA KALDIRDIK'

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar ekonomiden demokrasiye, eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma, ticaretten turizme kadar her alanda hayata geçirdiğimiz icraatlarla ülkemizi şaha kaldırdık. Cumhuriyet tarihimizin en büyük reformlarını maruz kaldığımız sayısız saldırıya rağmen iktidarlarımız dönemine sığdırmaya başardık. Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirdik ve asla bunları unutanlar olmadık. Kavline sadık, ahdine bağlı bir kadro olarak yeni bir sivil bir anayasa başta olmak üzere milletimize olan vaadlerimizi gerçekleştirmekte kararlıyız.

Bu süreçte en büyük güven kaynağımız, duasını ve desteğini bizden esirgemeyen aziz milletimizdir. Allah'ın inayeti, mazlum ve mağdurların duası yanımızda olduğu müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Yolumuz uzun, görevimiz zor, mesuliyetimiz ağırdır. Rabbim kolaylaştır, zorlaştırma. Rabbim hayırla sonuçlandır. Mevlâm yâr ve yardımcımız olsun diyor, şahsıma gösterdiğiniz teveccühüm için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Öte yandan kongrede; Coronavirus önlemlerinin hiçe sayıldığı ve Erdoğan'ın 'lebaleb dolu' diyerek övündüğü diğer kongrelerle benzer görüntülerin sergilendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar