Eren Keskin: Gergerlioğlu'na yapılan bu uygulama karşısında Meclis'in bu denli sessizliğini anlayamıyorum

Eren Keskin: Gergerlioğlu'na yapılan bu uygulama karşısında Meclis'in bu denli sessizliğini anlayamıyorum
'Bu bir düşman hukukudur. Bir milletvekiline uygulanan bu şiddet topluma da yayılıyor. Evde karısına şiddet uygulayan erkeğe cesaret veriyor.'

ARTI GERÇEK-Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yapılanlara karşı bütün milletvekillerinin ses çıkarması gerektiğini ifade eden Eren Keskin, "Gergerlioğlu'na yapılan bu uygulama karşısında Meclis'in bu denli sessizliğini ben anlayamıyorum" dedi.

İnsan Hakları Savunucusu ve Avukat Eren Keskin, Artı TV'de yayımlanan Veysel Ok ile İnsan Hakları Ajandası programına konuk oldu. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yaka paça evinden alınarak cezaevine götürülmesine dair konuşan Keskin, ifade özgürlüğünün bu kadar baskı altında olduğu başka bir süreç hatırlamadığını ifade etti.

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN BU KADAR BASKI ALTINDA OLDUĞU BAŞKA BİR SÜREÇ HATIRLAMIYORUM'

Eren Keskin şöyle konuştu: 

"Onu bu şekilde durduramadılar ama ifade özgürlüğünü engelleyerek cezaevine koydular. Konu başlıkları Özgür Gündem ya da Gergerlioğlu, bizim şu anda konuştuğumuz tek şey ifade özgürlüğü. Bu coğrafyada ifade özgürlüğünün bu kadar baskı altında olduğu başka bir süreç hatırlamıyorum. Her dönem kötüydü iyi bir dönem yoktu ama bu kadar kolay insanların tutuklandığı, örgüt üyeliğinin ya da şiddet fiilinin bu kadar geniş yorumlandığı başka bir süreç ben hatırlamıyorum. "

'MİLLETVEKİLİNE UYGULANAN BU ŞİDDET TOPLUMA DA YAYILIYOR'

Muhaliflere dönük şiddet ve nefret dilinin topluma da yayıldığını ifade eden Keskin şöyle konuştu: 

"Muhaliflere açık bir nefret dili uygulanıyor. Pandemi sürecindeyiz, sağlık çalışanlarına, hekimlere ne kadar borçlu olduğumuzu bize hatırlatan bir süreçteyiz. Gergerlioğlu aynı zamanda bir hekim. Bir hekim olarak bu topluma hizmet etmiş bir insan, milletvekilliğinden önce. Yani hakikaten akıl almaz uygulamalar bunlar. Bu bir düşman hukukudur. Bir milletvekiline uygulanan bu şiddet topluma da yayılıyor. Kendilerini buna hak sahibi görenler, hepimiz tehditler alıyoruz, bu uygulama o tehdit edenlere cesaret veriyor. Evde karısına şiddet uygulayan erkeğe cesaret veriyor. Bu nedenle kadına yönelik şiddet politiktir diyoruz. Bu şiddet topluma yayılıyor çünkü ve çok tehlikeli bir şey."

'GERGERLİOĞLU'NA YAPILANI HDP'YE YAPILANLARDAN AYRI TUTAMAYIZ'

Gergerlioğlu'na yapılanlara karşı bütün milletvekillerinin ses çıkarması gerektiğini söyleyen Keskin sözlerine şöyle devam etti: 

"Gergerlioğlu'na yapılan bu uygulama karşısında Meclis'in bu denli sessizliğini ben anlayamıyorum. Bakın bugün bazı mesajlarda şunları yazdılar, "HDP Milletvekilleri nerede?". HDP zaten baskı altında, yani orada olması gereken CHP'li vekiller aslında. Bütün milletvekillerinin oraya gitmesi gerekiyordu. Biz Gergerlioğlu'na yapılanı HDP'ye yapılanlardan ayrı tutamayız. Gergerlioğlu her kesime dönük hak ihlallerine yönelik çalıştı ama Gergerlioğlu HDP'li bir milletvekili. Onun için bu kadar kolay harcayabiliyorlar, onun için bu kadar sahipsiz bırakıyorlar. Bu gerçekten çok korkunç."

Öne Çıkanlar