Erkan Baş, Peker'in anlattığı farklı suçların sayılarını açıkladı

Erkan Baş, Peker'in anlattığı farklı suçların sayılarını açıkladı
Baş, 'Bu suçların arasında rüşvet, görevi kötüye kullanma, silahlı örgüt üyeliği, nitelikli dolandırıcılık, kasten öldürme, ihaleye fesat karıştırma, uyuşturucu ticareti var' dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin yaptığı haftalık basın açıklamasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Siyasetçiler tarafından dile getirilen "helalleşme-hesaplaşma" tartışmasına ilişkin konuşan Baş, "Türkiye İşçi Partisi olarak ilk günden çizgimizi çektik. ‘Hesaplaşacağız.’ Halka karşı suç işleyen herkes hesap verecek" dedi.

‘ORTAYA SERİLEN 360 FARKLI SUÇ VAR’

Partili milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık ile gazeteciler Timur Soykan, Hakkı Özdal, Bahadır Özgür, Ertuğrul Mavioğlu'nun da katkılarıyla yazılan ve Sedat Peker’in ifşalarının da yer aldığı "Duvar" kitabıyla basın toplantısına katılan TİP lideri Baş, "Bu ülkenin onurlu hukukçularına, gerçek gazetecilerine, sorumlu siyasetçilere çağrı yapmış ve bağımsız bir komisyon kurulması gerektiğini söylemiştik. Bu çağrımızın ardından yapılan çalışmaların ilk ürünü olan Araştırma Raporu’muzu tüm yurttaşlarımızın dikkatine sunuyoruz" diye konuştu.

Türkiye İşçi Partisi olarak kurdukları komisyonun raporu da olan "Duvar"a göre, ortaya serilen 360 farklı suçun olduğunu, TCK’nin 51 ayrı maddesinin ihlal edilmiş durumda olduğunu belirten Baş, "Bu suçların arasında şunlar var: Rüşvet, görevi kötüye kullanma, silahlı örgüt üyeliği, nitelikli dolandırıcılık, kasten öldürme, ihaleye fesat karıştırma, uyuşturucu ticareti" dedi.

‘HESAPLAŞACAĞIZ’ DEDİK’

Suçlamaları hatırlatarak, "Bunlar yapanın yanına kâr mı kalsın? Uyuşturucu kaçakçılarına, dolandırıcılara, rüşvet alanlara, insan öldürenlere ne iyi yaptınız mı diyelim… İşlediği her suçun ardından bir 'Ohh' çeken sözde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu rahat mı etsin? Hayır yapmayacağız! Bu çalışma halkımıza sözümüzdür. Türkiye İşçi Partisi olarak ilk günden çizgimizi çektik. ‘Hesaplaşacağız’ dedik" ifadelerini kaydeden Baş’ın açıklamasının satır başları şu şekilde:

'HALKA KARŞI SUÇ İŞLEYENLER HESAP VERECEK'

"Şimdi yeniden bir helalleşme-hesaplaşma tartışması dönüyor. Bizim hesaplaşmamızın adresi bellidir. Elindeki iktidar gücünü halka karşı kullanan, halka karşı suç işleyen herkes işlediği suçların hesabını verecek. Bu hesaplaşmadan korkanlar, suyu bulandırmaya çalışıyorlar. Kendilerini kurtarmak için, hesaplaşmanın muhatabının kendilerinin olduğunu gayet iyi bilenler "hesaplaşma" sözcüğünü bir korkutma aracı olarak kullanıyorlar.

'HERKES UNUTSA DA BİZ UNUTMAYACAĞIZ'

Tekrar ediyorum, halka karşı suç işlemeyen kimsenin korkmasına gerek yok. Halka karşı suç işleyenler ise, çaresizliğini kullandıkları emekçi yoksul halkın arkasına saklanmak için boşuna uğraşmasın. Türkiye İşçi Partisi olarak bu raporu halkımızın dikkatine sunarken bir söz veriyoruz: Herkes unutsa da biz unutmayacağız. Madenci yakınlarını tekmeleyen, kardeşlerimiz için "güzel öldüler" diyenlere sesleniyoruz; Sizden Soma Katliamı’nın hesabını soracağız! Suriye’deki bütün cihatçı katillere silah dağıtanlar; 100 kardeşimizi kaybettiğimiz 10 Ekim’in hesabını soracağız! Gözleri ışıl ışıl parlayan çocuklarımızı bizden koparanlar; sizden, Berkin’in, Rabia Naz’ın, Ali İsmail’in, Abdocan’ın hesabı mutlaka sorulacak!

'İŞLEDİĞİNİZ TÜM SUÇLARIN HESABINI TEK TEK SORACAĞIZ'

Bütün devlet kadrolarını önce Fethullahçılara, sonra TÜGVA’cılara, Menzilcilere teslim edenler; daha birkaç gün önce atanamadığı için inşaatta çalışırken hayatını kaybeden Fedai Altun öğretmenin hesabını soracağız. Aleviler yalancıdır diyen, Sünniler Alevilerle evlenemez diye fetva çıkaran ırkçı ayrımcılar… İşlediğiniz tüm suçların tek tek hesabını soracağız! Memleketin yarısı açlık sınırında yaşarken, kendine 100 bin lira maaş bağlayıp, insanlar işsizlikten intihar ederken yandaşlarına 5-10 maaş birden verenler var ya onlardan hesap soracağız."

Öne Çıkanlar