Erkek spiker ekrana kadın olarak döndü

Erkek spiker ekrana kadın olarak döndü
Belçika’da Flamanca yayın yapan televizyon kanallarından VTM’nin tanınmış ekran yüzlerinden Boudewijn Van Spilbeeck cinsiyet değiştirerek yaşamını kadın olarak sürdürme kararı aldı.

HABER MERKEZİ- Belçika’da Flamanca yayın yapan televizyon kanallarından VTM’nin tanınmış ekran yüzlerinden Boudewijn Van Spilbeeck cinsiyet değiştirerek yaşamını kadın olarak sürdürme kararı aldı. Hürriyet'in haberine göre, "yıllardır erkek bedeninde kadın duygularıyla yaşadığını" belirten 58 yaşındaki Van Spilbeeck, kararını, "Yarından itibaren adım Bo. Bundan sonra yaşamımı kadın olarak sürdüreceğim" ifadeleriyle başlayan bir bildiriyle duyurdu.

‘TOPLUMUN HAZIR OLMADIĞINI DÜŞÜNDÜM’

Bir süre önce ekranı erkek olarak bırakan, geri döndüğünde ise kadın olarak izleyicilerin karşısına çıkan Bo, 15 yıl önce bu adımı atmanın eşiğinden döndüğünü belirterek, "Tereddüt ettim çünkü toplumun hazır olmadığını düşündüm. Ailemi, arkadaşlarımı ve işimi kaybetmekten korktum. Arkadaşlarım da bu adımı atmamam yönünde telkinde bulundu" dedi.

KARARINDA CAITLYN JENNER’IN ADIMI ETKİLİ OLDU

Bo, 30 yıldır mutlu olarak nitelediği bir evliliğe sahip ve hâlâ ‘hayatının kadını’ olarak tanımladığı eşiyle birlikte. Bu evlilikten iki çocuğu olan gazetecinin, cinsiyet değiştirmeye cesaret etmesinde 65 yaşındaki eski olimpiyat şampiyonu Bruce Jenner’ın bu yönde adım atması etkili olmuş. Van Spilbeeck, Bruce Jenner’ın Caitlyn Jenner’a dönüşmesinin ardından kendisi için çok geç olmadığını fark etmiş.

Aldığı kararın eşi, çocukları ve yakın aile çevresi için kolay olmadığını belirten Belçikalı gazeteci, "Bu zorlu yolculuğu iyi bir şekilde tamamlama konusunda kararlıyız" dedi. Yaklaşık altı aydır hormon tedavisi gören Van Spilbeeck önümüzdeki aylarda ekranlardan uzak kalarak cinsiyet değiştirme sürecini tamamlayacak. Bo’nun bu sürecin ardından 28 yıldır çalıştığı kanaldaki görevini sürdüreceği açıklandı.

Öne Çıkanlar