Paşinyan ile Putin arasında telefon görüşmesi

Paşinyan ile Putin arasında telefon görüşmesi
Ermenistan hükümetinden yapılan açıklamada Paşinyan'ın Putin ile yaptığı görüşmede Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki son çatışmaları ele aldığı bildirildi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Arman Press'in aktardığı habere göre Paşinyan'ın Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki son çatışmaları ele aldığı bildirildi.

Nikol Paşinyan, Azerbaycan tarafının eylemlerini kabul edilemez olarak tanımlarken, uluslararası toplumun eşdeğer tepki verilmesi gerektiğini ilettiği aktarıldı. Görüşmede ayrıca, iki liderin devamlı temas halinde kalma konusunda anlaştıkları ifade edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu açıklamış, Ermenistan Savunma Bakanlığı ise Azerbaycan ordusunun üç bölgede topçu ateşi başlattığını duyurmuştu.

İki ülke arasındaki yoğun çatışmalar nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan da bir açıklama gelmiş, Dışişleri Bakanı Blinken Ermenistan'daki yerleşim yerlerine ve sivil altyapıya yönelik bildirilen saldırıların endişe verici olduğu belirtilerek, çatışmaların derhal durdurulmasını istemişti.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar