Ermenistan’da Paşinyan'ı protesto eden 180 eylemci gözaltına alındı

Ermenistan’da Paşinyan'ı protesto eden 180 eylemci gözaltına alındı
Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Başbakan Nikol Paşinyan'ı protesto eden gruba müdahale eden polis, 180 kişiyi gözaltına aldı.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Başbakan Nikol Paşinyan'ı protesto eden gruba polis müdahale etti. Müdahale sonucu 180 kişi gözaltına alındı.

Dün, Paşinyan'ı "Karabağ'ı Azerbaycan'a vermek" ile suçlayarak istifa çağrısı yapan eylemciler, bugün kent merkezindeki Fransa Meydanı'nda barikatlar kurarak ulaşımı engelledi.

Muhalefet partilerinin destek verdiği eylemde Meclis Başkan Yardımcısı ve muhalefet lideri İşhan Sagatelyan, eylemcilere seslendi. "Karabağ'ı Azerbaycan'ın içinde gösterecek hiçbir siyasi statüyü kabul etmeyeceklerini" söyleyen Sagatelyan, protesto gösterilerinin yakın gelecekte hükümetin devrilmesine öncülük edeceğini savundu. Sagatelyan, "Paşinyan halkın güvenine ihanet etti ve artık gitmek zorunda" diyerek genel grev ve sivil itaatsizlik eylemleri çağrısında bulundu.

'KARABAĞ'LA İLGİLİ TALEPLER AZALMALI'

Paşinyan'ın geçen ay parlamentoda yaptığı konuşmada, Azerbaycan ile imzalanan barış anlaşmasını savunması ve "Karabağ'la ilgili taleplerin azalması" yönündeki sözleri tepki çekmişti. Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan'ın "Dağlık Karabağ Erivan için bir toprak meselesi değildir, bölgedeki Ermeni asıllı nüfusun hakları meselesidir" açıklaması da muhalefetten tepki almıştı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan en son geçen ay Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) arabuluculuğunda bir araya gelmişti. 2020'de patlak veren Dağlık Karabağ savaşında Azerbaycan kritik bölgelerde kontrolü ele geçirmişti. (MA)

Öne Çıkanlar