Ermenistan'dan 'ateşkes' açıklaması: Görüşmeye hazırız

Ermenistan'dan 'ateşkes' açıklaması: Görüşmeye hazırız
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Erivan'ın Dağlık Karabağ'da ateşkes sağlanması konusunda AGİT Minsk Grubu'yla çalışmaya hazır olduklarını açıkladı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ermenistan, Dağlık Karabağ'daki çatışmanın barışçıl yolla çözüme kavuşturulmasına bağlılığını koruyor. Dağlık Karabağ'a yönelik saldırganlığa kararlılıkla karşılık vermeye devam ediyoruz ve aynı zamanda da 1994-1995 yıllarında sağlanan ateşkesin yeniden tesis edilmesi konusunda AGİT Minsk Grubu'nun eş başkanlarıyla çalışmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Ermenistan'ın kendisine karşı güç kullanılmasını veya bu yönde tehdit yöneltilmesini tutarlı bir şekilde reddettiğini ve kınadığını belirten bakanlık, "Türkiye'nin Ermenistan ve Dağlık Karabağ'a karşı yürütülen askeri faaliyetlere dahil olmasını kınıyoruz. Azerbaycan ile Türkiye'nin ortak saldırganlık eylemleri ve yabancı teröristlerin sürece dahil edilmesi, bölgesel güvenliği ve barışı baltalıyor, geniş kapsamlı savaş tehdidini belirgin şekilde artırıyor. Dağlık Karabağ'a yönelik saldırganlığa derhal son verilmeli" dedi.

Bakanlık, AGİT Minsk Grubu eş başkanları Rusya, ABD ve Fransa'nın liderlerinin bölgedeki güç kullanımını kınamasının Erivan'da memnuniyetle karşılandığını ekledi.

'AZERBAYCAN MİSKET BOMBASI KULLANDI'

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Ovannisyan, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da misket bombası kullandığını iddia etti.

Facebook hesabından açıklama yapan Ovannisyan, "Misket bombaları kullanıyorlar ve bunlar misket bombalarının izleri" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar