Ermenistan: Ateşkes sürüyor, ölen asker sayımız 135'e yükseldi

Ermenistan: Ateşkes sürüyor, ölen asker sayımız 135'e yükseldi
Azerbaycan ile yaşanan çatışmalarda ölen Ermeni asker sayısı 135'e çıkarken, Erivan yönetimi 14 Eylül'de sağlanan ateşkesin bu sabah itibarıyla devam ettiğini açıkladı.

Interfax haber ajansının haberine göre Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan parlamentosunda yaptığı konuşmada Azerbaycan ile bu hafta yaşanan çatışmalarda 135 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Paşinyan çarşamba günkü açıklamasında 105 Ermeni askerinin öldüğünü duyurmuş ancak bu sayının yükselebileceğini söylemişti. 

Sayının 135'e çıktığını söyleyen Paşinyan konuşmasında "Maalesef bu sayının da nihai olmayacağını biliyoruz. Çok sayıda yaralımız var" ifadelerini kullandı. 

Azerbaycan da dün ölen asker sayısının 50'den 71'e çıktığını duyurmuştu.

ATEŞKES DEVAM EDİYOR

Ermenistan Azerbaycan'ı Ermenistan'a ait topraklardaki şehir ve kasabalara ağır silahlarla saldırı yapmakla suçlarken, Azerbaycan  Ermenistan'ın sınır bölgesinde provokasyon yaparak karşı saldırıyı kışkırttığını savunuyor.

Saldırıların başlamasından iki taraf da birbirini sorumlu tutmayı sürdürürken  taraflar arasındaki ateşkesin sürdüğü duyuruldu.

Ermenistan Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada Azerbaycan ile ateşkesin sürdüğünü, "durumun değişmediğini" belirtti.

Bakanlık sözcüsü Aram Torosyan "16 Eylül saat 09.00 itibarıyla Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durumda bir değişiklik kaydedilmedi" ifadelerini kullandı. 

14 Eylül'de Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, Erivan ve Bakü'nün uluslararası toplumun arabuluculuğuyla 14 Eylül saat 20.00'den itibaren ateşkes konusunda anlaşmaya vardıklarını söylemişti.

Azerbaycan'dan ise ateşkes anlaşması hakkında hala resmi bir açıklama gelmedi.,

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar