Erol Mütercimler’e 10 ay hapis cezası

Erol Mütercimler’e 10 ay hapis cezası
Mütercimler mahkemede, savcının ceza istemine dayanak olan TCK 216'ya ilişkin 'Bu maddeyi kim koymuşsa, Allah'ın belası bir madde. Sayın savcıyı da anlıyorum. Eli kolu bağlı' dedi.

Katıldığı bir televizyon programında imam hatip lisesi mezunları hakkındaki sözleri nedeniyle yargılanan Erol Mütercimler, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Akademisyen, yazar, asker ve fizik araştırmacısı olan Erol Mütercimler hakkında, katıldığı bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik ifadeleri nedeniyle, aralarında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu 16 kişi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Şikayetin ardından Mütercimler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında savcılıkça ifadesi alınan Mütercimler, program sırasında çok yorgun olduğunu bu nedenle söylemek istediklerini tam olarak dile getiremediğini, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylemişti.

Mütercimler hakkında açılan dava bugün İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davanın üçüncü duruşmasına Mütercimler, dört avukatıyla birlikte katıldı. Halk TV’nin aktardığına göre Mütercimler'den şikayetçi olan ve davaya müdahillik başvurusu yapan imam hatipliler ve avukatları ise savcının mütalaası doğrultusunda Mütercimler'in ‘ıslah edilmesini’ istedi.

Erol Mütercimler'in avukatları ise Mütercimler'in sözlerinin ardından ertesi gün çok net bir şekilde özür dilediğini, suç kastı olmadığını belirterek, beraat kararı verilmesini talep etti.

MÜTERCİMLER: TCK 216 ALLAH’IN BELASI BİR MADDE

Mütercimler ise savcının ceza istemine dayanak olan Türk Ceza Kanunu'nun 216'ıncı maddesinin problemli bir madde olduğunu söyleyerek, "Bu maddeyi kim koymuşsa, Allah'ın belası bir madde. Sayın savcıyı da anlıyorum. Eli kolu bağlı. O maddeyi oraya koymuşlar. Ne hakaret ne aşağılama amacıyla böyle bir cümle kurdum. İmam Hatipleri yıllarca ben anlattım. Sayın savcının talebini reddediyorum" ifadelerini kullandı.

CEZA ERTELENDİ

Cumhuriyet savcısının ise mütalaasında hakkında 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ettiği Erol Mütercimler, mahkeme tarafından 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak" iddiasıyla 10 ay hapis cezasına çarptırılan Mütercimler’in cezasının uygulanması ertelendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar