Erzincanlı yurttaş: Yol parası için çocuğumun tabletini satmak zorundayım

Erzincanlı yurttaş: Yol parası için çocuğumun tabletini satmak zorundayım
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile görüşen Erzincanlı bir kadın, hastane kontrolüne Ankara'ya gidebilmek için çocuklarının tablet ve yazıcısını satmak zorunda kaldığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya, çocuklarının tabletini ve yazıcısını satmak zorunda kaldığını söyleyen Erzincanlı yurttaş, "Kontrole gideceğim Ankara’ya. Maddi durumum iyi değil, yol param yok; gidiş-geliş yol parası için" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın başkanlığındaki CHP Esnaf Masası heyetine yaşadığı zor durumu anlatan Erzincanlı bir yurttaş, "Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Meral Akşener’e ne olur bildirin benim sesimi, bize yardımcı olsunlar" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara’ya hastaneye gitmek için tablet ve eski yazıcısını satmak zorunda kalan Erzincanlı bir yurttaşın derdini dinledi. Yurttaş, Ankara’ya kontrole gideceğini ve yol parasının olmadığını söyledi. Yurttaş sesinin Kılıçdaroğlu’nun ve Akşener’in duymasını istedi. Maddi sıkıntılar yüzünde hasta olduğunu belirten yurttaş, bir engelli maaşı ile geçindiğini de açıkladı. Veli Ağbaba ile yurttaş arasında geçen konuşma şöyle:

Ağbaba: "Eski yazıcısını ve tabletini satıyor. Niye satıyorsun bunları?"

Yurttaş: "Kontrole gideceğim Ankara’ya. Maddi durumum iyi değil, yol param yok; gidiş-geliş yol parası için. Eşim bıraktı gitti. 6 tane çocuğum var, 3 tanesi engelli. Kirada oturuyorum; 1200 lira kira, 1200 doğal gaz geliyor, elektrik geliyor, biliyorsunuz zamları."

Ağbaba: "Maaşın var mı?"

Yurttaş: "Bir engelli maaşım var"

Ağbaba: "Ne kadar?"

Yurttaş: "2 bin 200 TL"

Ağbaba: "Çocuklarının engelli maaşları ile mi geçiniyorsun?"

Yurttaş: "Yok işte, kiradayım. Kemal Kılıçdaroğlu’na da Meral Akşener’e de ne olur bildirin benim sesimi, bize yardımcı olsunlar. O kadar çok bunaldım ki bu sene, zaten hastayım, üzülmemem lazımken, çok üzüldüm. Bu sene bize çok üzüntü yaşattılar."

Ağbaba: "Bu çocukların yazıcısı mı?"

Yurttaş: "Evet."

Ağbaba: "Çocuklar bir şey demeyecek mi?"

Yurttaş: "Zor durumda kaldığım için, yoksa vermem de ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten." (ANKA)

Öne Çıkanlar