Erzurum Karayazı’da Kürtçe’ye yönelik ırkçı paylaşım

Erzurum Karayazı’da Kürtçe’ye yönelik ırkçı paylaşım
Erzurum Karayazı ilçesinin girişinde bulunan tabelada yer alan Kürtçe “Hûn bi xêr hatin” ifadelere yönelik ırkçı paylaşım tepki çekti.

Remzi Budancir 


+GERÇEK- Kürtçe’ye, Kürt diline yönelik baskılar ve ırkçı tutumlar sürüyor. Kürtçe’ye yönelik ırkçı yaklaşım bu defa Erzurum'un Karayazı ilçesinden geldi.  Karayazı’da öğretmen olduğu belirtilen bir grup, ilçenin girişinde Kürtçe ve Türkçe "Hûn bî xer hatin- Hoş geldiniz" yazısının olduğu tabela önünde ırkçı poz verdi.  Öğretmenler tabela önünde çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

IRKÇI PAYLAŞIMA TEPKİ

Tabelanın önünde duran öğretmenler, Kürtçe yazılı bölüm için "Tabelanın diğer kısmında da ‘Hoş geldiniz’ yazıyor. Ama o kısma olan tepkimiz belli" diyerek, hakaret içerikli işaretlerle ırkçı paylaşımda bulundu. Bu paylaşıma tepkiler gecikmedi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, öğretmenlerin tutumuna tepki gösterdi.

 

FIRAT: ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

Tepkiler üzerinde Erzurum Valiliği’nin öğretmenler hakkında Erzurum Valiliğinin adli ve idari soruşturma açtığı belirtildi. Soruşturmanın açıldığını AKP Genel Merkez MKYK üyesi Abdurrahman Kurt duyurdu. AKP MKYK Üyesi, Abdurrahim Fırat’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu kişiler hakkında Erzurum Valiliği tarafından adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Meselenin mahiyeti soruşturma sonucunda kamuoyuna açıklanacaktır. Kardeşler arasında fitneye asla mahal vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

KAYMAKAMLIK: PAYLAŞIM İLE İLGİLİ ADLİ VE İDARİ İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR

Konuya ilişkin bir açıklama da Karayazı Kaymakamlığından geldi. Kaymakamlık, söz konusu öğretmenler hakkında işlem başlatıldığını açıkladı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Karayazı İlçemizle ilgili sosyal medya hesaplarında yer alan paylaşım ile ilgili adli ve idari işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar