Erzurumsporlu Aykut Demir, 'Savaşa hayır' tişörtünü giymedi

Erzurumsporlu Aykut Demir, 'Savaşa hayır' tişörtünü giymedi
Erzurumspor-Ankaragücü maçı öncesi futbolcular 'Savaşa hayır' tişörtüyle görüntü verdi. Aykut Demir ise tişörtü giymeyi reddetti.

TFF 1. Lig’de dün Erzurumspor ile Ankaragücü arasında oynanan maç öncesi futbolcular, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri operasyonu protesto etmek için seremoniye üstlerinde "Savaşa hayır, no war" yazılı tişörtlerle çıktılar.

Erzurumspor kaptanı Aykut Demir ise tişört giymeyen tek futbolcu oldu. Demir'in tişörtü giymeyi kabul etmemesi sosyal medyada gündem oldu.

Aykut Demir, daha önce Trabzonspor’da forma giydiği dönemde İsmailağa cemaatine mensup kişilerle cübbe, sarık ve şalvarlı fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Demir, önceki yıllarda silahla ateş açma, doktor dövme gibi olaylarla gündeme gelmişti.

1988 yılında Hollanda’da doğan Demir, 2009 yılında Gençlerbirliği’ne gelerek Türkiye'deki futbol kariyerine başlamıştı.

'GİYSEYDİM İÇİM RAHAT ETMEZDİ'

Futbol Anadolu'nun haberine göre Aykut Demir, konuyla ilgili şunları söyledi: "Ortadoğu coğrafyasında her gün binlerce insan ölüyor. Oralardaki zulmü görmezden gelenler, ses çıkarmayanlar konu Avrupa olunca bunu yapıyorlar. O ülkelere yapılmadığı için tişörtü giymek içime sinmedi. Giyseydim içim rahat etmezdi. Dünyanın herhangi bir yerinde savaşın olmasına ben de üzülüyorum. Masum insanların acılarını paylaşıyorum." 

 

Öne Çıkanlar