Seçilmiş eşbaşkan Demir’den AKP’li vekile tepki: Amaç gaspı örtmek

Seçilmiş eşbaşkan Demir’den AKP’li vekile tepki: Amaç gaspı örtmek
Batman kayyımı Ziver Özdemir’in HDP dönemine yönelik karalama çalışmalarına tepki gösteren seçilmiş eşbaşkan Demir, açıklamalarıyla yaptıkları gaspı görünmez kılmaya çalıştıklarını söyledi.

+GERÇEK - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Belediyesi seçilmiş eşbaşkanları, yerlerine kayyım atanan Hulusi Şahin ve AKP’li vekilin HDP dönemini hedef alan açıklamalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. HDP İl Örgütü’nde yapılan açıklamaya kent Milletvekilli Necdet İpekyüz, yerine kayyım atanan eşbaşkanlar Songül Korkmaz ve Mehmet Demir ile parti yöneticileri de katıldı. HDP İl Eşbaşkanı Hüseyin Sarik, kayyımın yolsuzlukların üstünü kapatmak için arayış içine girdiğini belirterek, 414 milyon TL’ye ulaşan borcun ‘terör’ açıklamasıyla aklanılmaya çalışıldığını söyledi.

‘ATANANLAR SEÇİLMİŞLERİN YERİNİ DOLDURAMAZ’

Kayyımların belediyelere yarattığı tahribatın her geçen gün arttığını belirten milletvekili Necdet İpekyüz, "Atananlar seçilmişlerin yerini dolduramaz. Atanmışlar makam işgal ediyor. Şunu unutmasınlar, bunu buradan tekrardan altını çizerek söylüyoruz. Bu Ramazan ayında verilen iftar yemeği adı altında bütün herkesi işgal edilmiş makam adı altında toplayıp iki yıllık bir çalışmayı tanıttığında kendisini seçilmiş gibi görmeye kimsenin hakkı yoktur. Bunu bilmesini istiyoruz. Belediye eşbaşkanlarımız hâlâ Mehmet Demir ve Songül Korkmaz’dır. Bunun altını çiziyoruz. Bu arkadaşlarımız bu halkın oylarıyla geldikleri için bu kentte ne oluyor ne bitiyorsa inceleyecekler takip edecekler" diye konuştu. AKP Milletvekilli Ziver Özdemir’in de halkın oyuyla gelenleri kayyım atamakla tehdit ettiğini belirten İpekyüz, "Daha seçim gelmeden ‘biz olursak çalışma olur. Olmazsak çalışma yaptırmayız’ diyor. Verilen bu mesaj açıkça iradeye saldırıdır. Bir vekillin halkın iradesine dönük bu yönlü konuşmaları kabul edilemez" dedi.

‘SİYASET, BÜROKRASİ VE MÜTEAHHİTLER BELEDİYEYE ÇÖKTÜ’

 

Eşbaşkan Mehmet Demir ise, kayyımın "Birlikte başardık" sözünü hatırlatarak, "Geçen hafta belediye faaliyetlerinin tanıtımı adı altında bir AKP etkinliği düzenlendi. Burada her zamanki gibi yalan yanlış bir sürü beyanda bulundular. Yaptıkları gaspı görünmez kılmaya çalışmaktadırlar. Evet, AKP, Batman Valisi, Cumhuriyet Başsavcısı ve Emniyet Müdürü bütün hukuk normlarını ayaklar altına alarak uyduruk teatral yargılamalarla bu kentin yüzde 66 oyu ile seçilmiş Belediye Başkanını hiçbir somut gerekçe gösterilmeden görevden uzaklaştırılıp yüzde 28 oy almış bir partiye vermeleri ancak birlikte başarmak ile izah edilir. Şu ana kadar yolsuzluklarla ilgili yaptığımız sayısız suç duyurusuna rağmen Cumhuriyet Başsavcısı’nın hiç harekete geçmeyip bir AKP etkinliğine katılması bunu net olarak göstermektedir. Belediyeyi İşgal etme dışında neyi birlikte başardılar. Siyaset, bürokrasi ve müteahhitlerin Batman Belediyesine çökmeleri dışında neyi birlikte başardılar" dedi.

‘YOLSUZLUKLARINI ÖRTEMEYECEKLER’

Kayyımın aldığı toplantılarda kentin sorunlarına neşter attığını yönünde iddialarda bulunduğunu kaydede Demir, "Hiçbir planlamamızın olmadığını iddia etmektedir. Soruyoruz incik boncuklar dışında bizim planlamamız dışında neyi yaptılar. En azından Vali olma konumuna uygun davranmaya o konumu fazla düşürmemeye davet ediyoruz. Evet, yaptıkları usulsüzlüklerle neşter ata ata kenti bizar etmiştir. Kendisinden önce ki kayyımla beraber belediyeyi onlarca yıl belini doğrultamayacak bir borç batağına sokmuşlardır. Bundan daha büyük neşter atma olur mu? Yaptıkları adrese teslim ihalelerin, yasaya aykırı revize imar planların, müteahhidi korumak amacıyla beş mahallenin işi yarıda bırakarak kullanamadığı su borularını toprağa neden gömdüğünü, abone bağlantıları yapılmadan tekrar yıkılacak kaldırımları neden alelacele yaptıklarının, diğer kurumların ihtiyaçlarının neden belediyeden karşılayıp borçlandırdığının cevaplarını vermeden hazırladığı bilgisayar simülasyonları ile bu kenti kandıracaklarını ve yolsuzluklarını örteceklerini düşünüyorlarsa çokça yanılmaktadırlar. Buna fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

‘KENDİNİZE ÇALIŞMAKTAN BAŞKA NE YAPTINIZ?’

 

AKP Milletvekilli Ziver Özdemir’in "Yerel seçimlerde hizmet görmeniz için HDP adaylarına oy vermeyin" sözlerine tepki gösteren Demir, "Erdoğan da AKP’ye oy vermeyen hizmet göremez, topal ördek olur diyordu. Ziver Özdemir’e soruyorum 11 yılda Batman’da taş üstüne taş koydunuz mu? Kendinize çalışmaktan başka ne yaptınız" diye belirtti.

 

Öne Çıkanlar