HDP'li eşbaşkanlar hakkında tutuklama talebi

HDP'li eşbaşkanlar hakkında tutuklama talebi
Siirt Belediyesi Eşbaşkanları, evlerine düzenlen polis baskını sonucu gözaltına alınmıştı.

Savcılıkta ifadeleri alınan Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediyesi Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanı Baran Akgül, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Görevden alınarak yerlerine kayyım atanan ve evlerine düzenlenen baskında gözaltına alınan Siirt Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Baykan Belediyesi Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanları Baran Akgül ve Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Konneş ile Belediye Eşbaşkanlığı görevine seçildiği halde mazbatası verilmeyen Resul Kaçar, İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından dün gece adliyeye sevk edildi. Dört gündür gözaltında bulunan eş başkanların savcılık ifadeleri sabaha kadar sürerken, bir grup HDP’li de adliye binası önünde bekleyişlerini sürdürdü. 

TUTUKLAMA TALEBİ

Savcılık ifadelerin ardından Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediyesi Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanı Baran Akgül tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Peymandara Turhan, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanı Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Konneş ile Resul Kaçar ise adli kontrol talebiyle serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

SUÇLAMA 

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada belediye eşbaşkanları, "Örgüt propagandası yapmak", "Örgüt üyesi olmak" ve "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" iddialarıyla suçlanıyor. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar