Esenler Otogarı’nın otoparkı İBB’ye geçti

Esenler Otogarı’nın otoparkı İBB’ye geçti
Esenler Otogarı'nın otoparkı üzerindeki tedbir kararı kaldırılarak İSPARK'a devredildi. İBB Başkanı İmamoğlu, 'Perşembe günü tüm birimlerimizle Otogarda olacağız' dedi.

Esenler Otogarı’na ait otoparkın İSPARK’a devri ile ilgili alınan ihtiyati tedbir kararı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) itirazı üzerine kaldırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Perşembe günü 16.00 itibari ile otoparkın İSPARK’a devrinin yapılacağını, Kurban Bayramı boyunca da ücretsiz olacağını duyurdu.

İstanbul 26. Asliye Hukuk mahkemesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi leyhine verdiği kararda, ihtiyadi tedbir kararının kaldırılmasına ve ilgili icra dairesine müzekkere yazılmasına İstinaf yasa yolu açık olmak üzere hükmetti.

EKREM İMAMOĞLU: PERŞEMBE TÜM BİRİMLERİMİZLE OTOGARDAYIZ

Bayrampaşa Otogarının Otoparkıyla ilgili ihtiyati tedbir kararının kaldırıldığını açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Perşembe saat 16:00 itibariyle, tüm birimlerimizle Otogarda olacağız" dedi. İmamoğlu, bayram süresince yakınlarını karşılayan veya yolculayan İstanbulluların otoparktan ücretsiz yararlanacağı müjdesini verdi. 
Kaz Dağları’nda altın çıkartılması ve ağaç kesilmesi konusunda, firmanın Kanadalı olması nedeniyle bu ülkenin Büyükelçisi Cooter’ı telefonla arayarak  görüştüğünü bildiren İmamoğlu, METRO İSTANBUL A.Ş’nin AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı’ya ABD’de siyaset bilmi doktora eğitimi için burs vermesini anlamlı bulmadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane merkez binasında basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Bayrampaşa Otogarı ile ilgili dün alınan ihtiyati tedbir kararının İBB’nin girişimiyle bugün kaldırıldığını açıklayan Ekrem İmamoğlu, şunları dedi:
"Dün benim de şaşırdığım ve üzüldüğüm bir yargı kararı vardı. Ama bugün İBB Hukuk Müşavirliğimizin girişimiyle bu yürütmeyi durdurma kararı iptal edildi. İhtiyati tedbir kararı kaldırıldı. Şu an önümüzde bir engel yok. Perşembe saat 16:00 itibariyle, tüm birimlerimizle Bayrampaşa Otogarı’nda olacağız. Yani güvenlik firmamız İSTGÜVEN’den İSTAÇ’a, temizliğiyle, zabıtamızla bütünüyle orada olacağız. Hızlıca verilmeyen tüm hizmetlerin verilmesi konusunda tedbirler alacağız. Lavabosundan, tuvaletine ve aydınlatmasına varıncaya kadar ilgileneceğiz. Bu süreç bizim için değerli. Çünkü otogarı yarınlara hazırlayabilmemiz adına önce oradaki tehdit edici durumları ortadan kaldırmamız lazım."

OTOGAR OTOPARKI 9-15 AĞUSTOS ARASI ÜCRETSİZ 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’na ait olan bir mülkiyette, kullanım süresi dolmuş bir ortamda gerekli tedbirleri alma konusunda ısrarcı ve takipçi olacaklarının altını çizen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda sayın Valimiz ile de sıkça istişare halindeyiz. O gün bize emniyet birimleri ile Valiliğe bağlı ilgili diğer kurum ve kuruluşlar da eşlik edecek. İnşallah Perşembe günü 16:00 itibariyle oradayız. Daha öne çekilmesi ihtimalini de açıkçası yakalamak isteriz. Çünkü bir an önce oradaki hizmetin düzgün verilmesi çabası içerisindeyiz. Şu müjdeyi de vermek isterim. Kargaşayı ortadan kaldırmak ve Kurban Bayramının düzgün bir şekilde geçirilmesi adına, bayram süresince (9-15 Ağustos arası) oraya gelip yolcusunu uğurlamak ya da karşılamak isteyen İstanbullu hemşerilerimizin özel araçlarına Bayrampaşa Otoparkı ücretsiz olacak."

İMAMOĞLU: KAZ DAĞLARI KONUSUNDA KAMUOYU BİLGİLENDİRİLMELİ

Kazdağları’ndaki durumu İstanbul’dan kaygıyla izlediğini ifade eden İmamoğlu, "İşin içerisinde bir Kanadalı bir firma olunca, geçenlerde beni ziyaretinde çok sıcak bir diyalog yaşadığımız Kanada Büyükelçisi sayın Chris Cooter’ı arayıp gözlemlerimi kendisiyle paylaşmayı arzu ettim. Sıcak bir konuşma oldu. Kendileri de süreci katip ettiklerini iletti. Kanada devletini direk ilgilendiren bir husus olmasa da, anladım ki Sayın Büyükelçi süreci gün gün takip ediyor" dedi.

Büyükelçi Cooter’ın kendisine bazı ayrıntılar aktarıldığını ifade ettiğini dile getiren İmamoğlu, ortak kanaatlerinin bu konuda kamuoyunun çok iyi bilgilendirilmesi gerektiği yönünde olduğunu söyledi.

İmamoğlu, "Eğer kendilerinde çok farklı bilgiler, detaylar varsa, şeffaflık içinde kamuoyuna bilgilerin aktarılmasını istedim. Aynı zamanda Orman Bakanlığı’nın da bir açıklama yapması gerektiğini ciddi anlamda düşünüyorum. İstanbul’dan kaygıyla, en doğru şekilde sonlanmasını istediğimiz durum olarak devam ediyor. Zira kaybettiğimiz ağaçlar, doğaya verilen zarar, dünyaya verilen zarardır. Sadece ülkemize değil. Sayın Büyükelçi beni ilgiyle dinledi. Bilgiler ulaştığında da benimle paylaşacağını aktardı" şeklinde konuştu.

'RAVZA KAVAKÇI’YA VERİLEN BURS ANLAMLI DEĞİL'

İmamoğlu, "Milletvekili Ravza Kavakçı’nın İBB Metro İstanbul personeli olması ve İBB’nin bursuyla Amerika’da eğitim alması" konusundaki soruya ise, şu cevabı verdi:

"Hala kadroda görünüyor. Maaş almadığı doğru. Milletvekili seçildiği an itibariyle maaşının kesildiği doğru. Ama bir gerçekçilik var ki 2008’de işe girmiş ve bilgisayar mühendisliği bölümü mezunuyken ABD’ye siyaset bilimi doktorası yapması için burs verilerek gönderilmiş. 5 yıllık eğitim sonrasında da 4 yıl 11 ay mecburi hizmet süreci tanımlanmış. Yani böyle bir mecburi hizmet süresi varken, bunu tamamlayamamış. Tamamlamadan milletvekili olmuş. Dolayısıyla aslında kuruma bu anlamda bir borcu var. Sözleşme gereği hizmet etmesi gereken dönemi İBB’ye hizmet olarak verememiş. Burada anlamlı bulmadığım tarafı, Metro İstanbul’un, yani ulaşımla ilgili bir kurumun siyaset doktorası için bir çalışanına 5 yıla yakın burs sağlaması ve ABD’ye göndermesi hiç anlamlı değil. İmamoğlu, "İşe giriş tarihi ve ABD’ye gittiği o kısa tarihe bakıldığında sizin aklınızda da bir soru işareti oluşuyor mu?" şeklindeki soruya ise, "Yani elbette anlamlı değil. Bu kurumlar kişilerin kendi inisiyatifiyle yön verebilecekleri ya da yakınlarına dönük bir takım imkanlar tanıyacakları alanlar değil. Hele hele üst kadrolarla ilgili tasarruflarda tümüyle ilgili şeffaflık ve liyakatle yol yürünmesi gereken kamu alanlarıdır. Bunu yapmadığınız taktirde toplumdaki adalet duygusunu ortadan kaldırırsınız, yıkarsınız. Benim için tabi dikkat çekici. Kim olursa olsun, bize gelen her bilgiyi, hangi makamda olursa olsun incelemek bizim sorumluluğumuz dahilinde. Varsa hukuki olarak sürdürülmesi gereken bir takip, onu da yapacağız" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar