Eser’i katleden polisin serbest bırakılma gerekçesi: Kamu görevlisi

Eser’i katleden polisin serbest bırakılma gerekçesi: Kamu görevlisi
İstanbul’da Eser’i katleden polis, ‘kamu görevlisi olduğu’ ve ‘olayda yaralandığı’ gerekçesiyle serbest bırakıldı. Av. Afacan, dosyada yaralamaya dair raporu ve evrak bulunmadığını söyledi.

28 Mart’ta İstanbul Beylikdüzü’nde metrobüs durağı yakınında bulunan kavşakta kurulan polis uygulama noktasında "dur" ihtarına uymadığı iddiasıyla polisin açtığı ateş sonucu Erhan Eser (23) yaşamını yitirdi. Eser’i hayatını kaybetmesine neden olan polis Hamdi K., olayın yaşandığı gün gözaltına alınarak, Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alındıktan sonra Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Burada ifadesi alınan Hamdi K., "adli kontrol" şartıyla serbest bırakılma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi. Hakimlik, Eser’i katleden polis Hamdi K'yi, "Kamu görevlisi olması", "Kaçma şüphesinin bulunmaması" ve "Olayda yaralanması" iddiasıyla "adli kontrol" şartı ile serbest bıraktı. Eser’in avukatı Sercan Afacan ise, polisin "yaralandığına" dair soruşturma dosyasında henüz bir evrak ve doktor raporunun olmadığını belirtti.   

‘HENÜZ ŞÜPHELİ POLİSİN YARALANDIĞINI GÖSTERİR RAPOR BULUNMAMAKTADIR’

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Afacan, Eser’in katledilmesine tanıklık eden 4 kişinin ifadelerinde polisin yaralanmadığına dair beyanda bulunduklarını ifade etti. Soruşturmanın hala devam ettiğini belirten Afacan, "Savcılık dosyası içerisinde henüz şüpheli polisin yaralandığını gösterir rapor bulunmamaktadır. Araç tekerleğinin polisin ayağı üzerinden geçtiğine dair iddiaları tanıklar reddetmektedir. Hatta tanıklar aracın durmak için yavaşladığını ve durmaya yakın olduğunu belirtmektedirler. Bu tür olaylarda kamu görevlileri kendi meslektaşlarını koruma güdüsüyle hareket edebiliyorlar, olay yerini gören kamera kayıtları incelenmektedir. Umuyoruz ki kamera kayıtları ile Erhan Eser’in katledilmesi açıklığa kavuşacaktır. İstanbul gibi bir metropolde polis uygulamasında yavaşlayan, durmaya hazırlanan bir araca, hiçbir somut gerekçe olmaksızın ateş açılması hukuken kabul edilemez" diye belirtti.

 NE OLMUŞTU?

 İstanbul Beylikdüzü’nde 28 Mart’ta metrobüs durağı yakınında bulunan kavşakta kurulan uygulama noktasında durmadığı iddiasıyla seyir halinde bulunan araca polisin ateş etmesi sonucu Erhan Eser (23) sırtından vuruldu. Aynı araçta bulunan Cihan Karakaş, Selahattin Bal, Yusuf Örs ve Ahmet Erdem, yaralanan Eser’i araçtan çıkardı. Beylikdüzü Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Eser, yaşamını yitirdi.

Öne Çıkanlar