Alkollü araç kullanırken çaptığı 3 çocuk annesi öldü, tepkiler üzerine ancak 1,5 ay sonra tutuklandı

Alkollü araç kullanırken çaptığı 3 çocuk annesi öldü, tepkiler üzerine ancak 1,5 ay sonra tutuklandı
Ölüme neden olan Ali Güler'in, eski Gözcüler Belediye Başkanı'nın oğlu olduğunu söyleyen Sezen Kaplan'ın ailesi, Güler'in serbest kalmasından endişeli

Hatay'a 4 yıl önce Urfa'dan eşinin şiddetinden kaçarak gelen Sezen Kaplan’a çarparak ölümüne neden olan Ali Güler, ifadesi alınarak serbest bırakıldı. Aile, sosyal medya tepkileri üzerine tutuklanan Güler’in serbest kalmasından endişeli.

Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre, Hatay'ın Arsuz ilçesindeki Gökmeydan Kavşağı'nda 7 Ağustos'ta sabah 5.30 sularında çocuklarına simit almaya giden 3 çocuk annesi Sezen Kaplan'a (40) otomobil ile çarparak ölümüne sebep olan Ali Güler, olaydan 1,5 ay sonra 13 Eylül’de sosyal medyada gelen tepkilerden sonra tutuklandı.

Sezen Kaplan’ın kardeşi Fidan Dinç, ablasına çarpan Ali Güler’in eski Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler’in oğlu olduğu için ifadesi alındıktan 2 saat sonra bırakıldığını öne sürdü.

‘ALİ GÜLER KARAKOLA 3 AVUKATLA GELDİ’     

Ali Güler, Sezen Kaplan’a çarpıp ölümüne neden olduktan sonra ifadesi alınıp iki saat sonra serbest bırakıldı. Sosyal medyada olaya dönük tepki gelişince Güler, 13 Eylül’de tutuklandı. Sezen Kaplan’ın kardeşi Fidan Dinç, Ali Güler’in kendilerini ciddiye almadığını, sosyal medyada yazdıklarına tepkiler gelmeye başlayınca teslim olduğunu söyledi. 

Dinç, Güler’in karakola 3 avukatla geldiğini, ifadesinde ise ablasını suçladığını belirterek "O hakim, savcı nasıl bırakıyor? Bir defa alkollü araç kullanma suçu var ve bir ölü var bu kadar kolay mı? Gelmiş teslim olmuş oradan oraya fırlatıp seyir halinde evine gittiğini, yoldan geçen iki bayan gördüğünü, bayanın birinin önüne atladığını, kendisinin direksiyonu sağa kırdığını ve frene bastığını söylemiş. Bayana çarptığını fark ettiğini, telefonun şarjı olmadığı için ambulans arayamadığını bu yüzden de yola devam ettiğini söyledi ifadesinde. İnip bakmaya bile tenezzül etmiyor. Araba BMV, ne hale geldiği fotoğraflarda belli, hurdaya dönmüş. Normal seyirde giden araba öyle mi olur? Aşırı alkollü ve aşırı derecede hız yaparak geliyordu, görüntülerde de var. Kamera kaydı olmasa bile o arabaya bakan biri normal bir hız olmadığını anlar" diye konuştu.

‘KAZAYI DEĞİL, TANIKLARI SORGULADILAR’

Ali Güler’in, Eski Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler’in oğlu olduğunu, polisin kamera kaydı olup olmadığını, arabanın ne hızla geldiğini, olay yerinin incelemediğini belirten Fidan Dinç,  "Karakolda bile bizi manipüle etmeye çalıştılar. Biz bütün kardeşler, annem de dahil ayrı ayrı şikayetçi olduk. ‘Bize bir kişi yeter, herkesin tek tek şikâyet etmesine gerek yok’ diye ayar vermeye çalıştılar. Bize böcek gibi davranamazlar. Dayımın oğlu aracın çarpma sesini ve olayın tanığı ablamın kızının çığlığını duyunca dışarı çıkıyor. Olayın tanıklarından. Ama kazayı sorgulayacaklarına, dayımın oğlunun kim olduğunu, nasıl tanık olduğunu sorguladılar" dedi.

‘DAHA ÖNCE BENZER KAZALAR OLDUĞU İDDİASI VAR’

Fidan Dinç, sosyal medya hesabına Ali Güler’in daha önce de ölümlü kazalar yaptığı ve her seferinde para ve tehdit ile sorunu çözdüğüne dair mesajlar geldiğini belirterek bu konuyu da araştırdıklarının altını çizdi. Ali Güler’in babası Necmettin Güler’in ağabeyine tehdit mesajı gönderdiğini öne süren Dinç, şöyle devam etti: "Kendi çocuğunun cezaevine girmesine kıyamıyor ama benim ablam 13 yaşındaki kızının önünde can verdi. Biz sosyal medya sayesinde tutuklama çıkardık ama bir süre sonra bırakılacağından endişeliydim. Sosyal medyadan paralı troller tutulmuş, ‘bir kazadır oldu, cezaevinde mi çürüsün’ diye mesajlar yazıyorlar. Biz ailece bu işin peşini bırakmayız. Hem alkollü araç kullan hem kadına çarp ardından kaç sonra kaza de serbest kal. Bir adalet varsa bize de işlesin istiyorum."

EŞİNİN ŞİDDETİNDEN KAÇIP ARSUZ’A GELMİŞTİ   

Dinç, ablasının Urfa’da evli olduğunu, yıllarca eşinden şiddet gördüğünü, şiddetten kaçarak, 4 yıldır çocuklarıyla beraber Arsuz’da annesiyle yaşadığını belirterek, "Yıllarca eşinden şiddet gördü. Kaçtı, buraya geldi, çalışarak çocuklarına bakıyordu. Adamın biri gelsin, çarpsın gitsin. Her zaman dimdik duran ablam için adalet sağlanana kadar mücadele edeceğim" dedi.

 

Öne Çıkanlar